Overwinning van formaat op de Westmaat

Met de derde plaats in handen, maar helaas zonder eigen publiek moest Quick Boys afreizen naar Bunschoten-Spakenburg. Tegen de plaatselijke SV verschenen de blauw-witten aan de aftrap in een zwart tenue. De staf had geen aanleiding gezien om wijzigingen aan te brengen in de basisopstelling, ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Lisse.

Het eerste speldenprikje was van de thuisploeg, na een slippertje achterin. Maar vervolgens was de Katwijkse verdediging alert genoeg om echt gevaar te voorkomen. Al snel pakten de gasten het initiatief. Maar het betere spel leidde lange tijd niet tot veel kansen. Een lob van Bjelica ging net over en El Kachati schoot voorlangs. Achterin werd trouwens ook weinig tot niets weggegeven, zodat het in die fase niet echt een enerverend schouwspel was.

Toch ging het aanvallend steeds beter lopen bij Quick Boys. De bekroning kwam door een voormalige speler van Spakenburg. Na een mooie aanval over de rechterkant maakte Junte de 0-1. Dat was geen reden om gas terug te nemen en een paar minuten later werd El Kachati gevloerd op een paar meter van het strafschopgebied. De spits nam zelf de vrije schop en wist feilloos de rechterkruising te vinden. Zo gingen de ploegen de rust in bij een 0-2 stand.

Na de thee kwamen de Blauwen met maar liefst vier nieuwe krachten het veld op. Het was een poging om de wedstrijd nog om te keren, maar daar wenste de ploeg van Grünholz niet aan mee te werken. In de beginfase lag de focus vooral op het consolideren en dat ging eigenlijk moeiteloos. Er was duidelijk zelfvertrouwen en iedereen speelde taakbewust. Het duurde niet lang of het tempo ging weer omhoog en er werd meer naar voren gespeeld. Dat leverde al snel resultaat op. In de 55e minuut was Panka het eindstation van een prachtige aanval: hij bracht de 0-3 op het scorebord.

Het verzet van de thuisploeg was nu definitief gebroken en in deze periode liet Quick Boys een flink aantal kansen liggen om de voorsprong nog (veel) verder uit te bouwen. Er werd ook druk gewisseld, maar dat ging zeker niet ten koste van het spel. Goed om te zien dat spelers als Staal en Nwankwo het na een gedwongen pauze weer schijnbaar moeiteloos oppakken.

Richting het einde drongen de blauw-witten steeds minder aan tegen een Spakenburg dat allang in de touwen hing. Uiteindelijk was er hulp nodig van de keeper om tot de 0-4 eindstand te komen. Hij kreeg een zachte terugspeelbal niet onder controle en de bal rolde zomaar het doel in. Al met al een goede, mooie en dikverdiende overwinning voor de Boys. En de koppositie! Dat werd na terugkeer op Nieuw Zuid nog wel even gevierd. Maar niet té, want dinsdagavond moet het team alweer aan de bak tegen Koninklijke HFC.

Foto’s: Pro Shots