Proefspeler Niall Raben tekent contract op Nieuw Zuid

Na een geslaagde stage bij de blauw-witten wordt Niall Raben per direct toegevoegd aan de selectie van trainer Edwin Grünholz. De 22-jarige verdediger tekent een overeenkomst die hem tot het einde van het seizoen 2021-2022 aan de club verbindt.Raben was afgelopen seizoen actief voor Huragan Morag in Polen. In Nederland speelde de geboren en getogen Purmerender onder andere bij HBOK. Het veldvoetbal combineerde Raben destijds met het spelen in de zaal namens FC Marlène. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij StreetKings, het bedrijf dat zich bezighoudt met het organiseren van straatvoetbalactiviteiten.

,,Niall heeft tijdens de voorbereiding een prima indruk op ons achtergelaten. Wij zijn dan ook blij dat we hem kunnen toevoegen aan de groep. Niall is een multifunctionele speler die in onze ogen het team completer en sterker maakt,” motiveert bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff het aantrekken van de Noord-Hollander.

Raben voelt zich vanaf het eerste moment thuis op sportpark Nieuw Zuid. ,,Het is een leuke, warme club. De sfeer binnen de groep is ook erg goed. In de kleedkamer is het lachen, gieren, brullen. Maar op het veld is het serieus. Het niveau is goed, daar heb ik niets op aan te merken.”

De nieuwkomer omschrijft zichzelf als een voetballende verdediger, een speler die niet lukraak de ballen de tribune inramt. De vaardigheden die Raben heeft opgedaan in de zaal, neemt hij mee bij wedstrijden op het veld. ,,De handelingssnelheid bij het zaalvoetbal ligt veel hoger. Je moet sneller reageren. Het speelveld is compacter en de bal rolt sneller. Maar het futsal is niet te combineren met het spelen in de Tweede Divisie. Dat staat Quick Boys ook niet toe. Ik focus me daarom volledig op het veldvoetbal.”Via Kay Tejan is hij voor het eerst met Quick Boys in aanmerking gekomen. ,,Ik vind het jammer dat hij niet meer hier is, maar gun het hem van harte. Komend seizoen draag ik het shirt met het rugnummer 22 die in eerste instantie voor Kay bedoeld was. Op Nieuw Zuid hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen als verdediger. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare en wil met Quick Boys naar de bovenkant van de ranglijst kijken.”

De Technische Commissie heet Niall Raben van harte welkom op Nieuw Zuid en wenst hem veel plezier en succes toe bij de blauw-witten.