Quick Boys verdient 3 punten maar verzilvert ze niet

Het treffen tegen Kozakken Boys op Nieuw Zuid was weer de eerste competitiewedstrijd in bijna een jaar. Wat begon als een voetbalfeest met prachtige sfeeracties, eindigde in een hele zure nederlaag. Quick Boys was het grootste deel van de tijd duidelijk de betere en kreeg een hele serie opgelegde kansen. Maar het afmaken daarvan bleek te lastig. Bovendien zat het de blauw-witten ook niet bepaald mee en groeide keeper Kieboom uit tot de uitblinker bij de tegenstander. Geheel volgens de oudste voetbalwetten eindigde het dan ook in 0-1 voor de ploeg uit Werkendam.

Quick Boys stond al enigszins gehavend aan de aftrap en zag in de loop van het duel ook nog eens belangrijke krachten als Mahmoed en Bosman geblesseerd uitvallen.

In de eerste tien minuten was Bekooij tweemaal zeer gevaarlijk. Eerst schoot hij voor open doel net over en daarna redde de keeper knap na een prima kopbal.

Na een klein half uur probeerde Van Kippersluis het met een harde knal van afstand, die ook net over de lat ging. Tien minuten later poeierde Ket de bal met hoge snelheid richting de kruising, maar daar wist de keeper nog net de vingertoppen tegen te krijgen.

Toch kwam Quick Boys deze middag wel een keer tot scoren, in de 38e minuut. Comvalius kwam in een zeer kansrijke positie maar schoot op de keeper. Vanuit de rebound kreeg Van Kippersluis de bal uiteindelijk voor de voeten en schoof keurig binnen. De scheidsrechter wees naar de middenstip, de grensrechter had niet gevlagd en wandelde ook al rustig richting de middellijn. Er is geen VAR, dus je zou denken: goal. Nu wordt er soms gezegd dat protesteren tegen een beslissing zinloos is. In deze wedstrijd bleek weer eens het tegendeel. De arbitrage werd massaal belaagd door spelers en staf van Kozakken Boys. En toeval of niet: precies op dat moment kwam de assistent blijkbaar op wonderbaarlijke wijze tot het inzicht dat hij toch buitenspel had geconstateerd.

Quick Boys leek even van de wijs, waardoor Kozakken Boys meteen de enige echte kans van de eerste helft kon noteren. Gelukkig wist Lewis met een goede ingreep erger te voorkomen.

Zo gingen beide ploegen rusten bij een 0-0 stand.

Na een kwartier in de tweede helft kreeg de doorgebroken Van Kippersluis misschien nog wel de grootste kans. Hij deed alles goed, maar mikte net aan de verkeerde kant van de paal.

Een paar minuten later werd Kozakken Boys weer een keertje gevaarlijk en moest Van der Helm ingrijpen. Daarna was het weer de beurt aan de gastheren. Een mooie aanval eindigde met een schot van de sterk ingevallen Sem van Duijn. Hij zocht de verre hoek, maar de keeper kon de bal nog net naast tikken.

De Werkendammers lieten in de 79e minuut zien hoe effectief ze kunnen zijn. Ineens stond de thuisclub op achterstand, tegen elke verhouding in. Ondanks deze tegenslag bleven de Katwijkers fanatiek jagen op een treffer. De Vré kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te schuiven. Achterin werd natuurlijk veel ruimte weggegeven en Kozakken Boys zag een inzet eindigen op de lat boven Van der Helm.

In de blessuretijd was daar nog verdediger Kamp met een geweldige kopbal. Die kwam op de binnenkant van de paal en stuiterde weer terug in het veld. Helaas wist geen enkele aanvaller te profiteren van de rebound en bleef Quick Boys met lege handen achter.

(Foto’s: Pro Shots)