Publiek geen winnaar in derby

De thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys was in veel opzichten derby-waardig. De spanning, het scoreverloop, matig voetbal, rode kaarten, de strijd, emotie op en langs het veld: het was allemaal aanwezig. Maar het allerbelangrijkste ingrediënt ontbrak deze middag bijna volledig op Nieuw Zuid. De entourage met vrijwel lege tribunes past totaal niet bij zo’n clash, die eindigde in 2-2.

Edwin Grünholz zal in ieder geval tevreden zijn met de ontwikkeling die zijn elftal doormaakt. Twee maanden geleden werd de bekerwedstrijd tegen deze tegenstander op hetzelfde sportpark nog kansloos verloren. Er leek toen een behoorlijk kwaliteitsverschil te zijn. Daar was in dit competitieduel geen sprake van. Het gelijkspel was uiteindelijk terecht. Toch zal vooral aan Quick Boys-kant het gevoel overheersen dat er zeker meer had ingezeten.

De blauw-witten begonnen sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut zag Van Kippersluis kans om Bekooij te bereiken. Door een goede verdedigende actie van Zandbergen kon hij net niet afronden. Datzelfde ontbrak even later juist aan de andere kant. Bij een corner stond de defensie apathisch toe te kijken. Spruyt mocht de bal rustig aannemen en binnenwerken: 0-1.

Quick Boys liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer. Na een mooie aanval over links gaf Nwankwo de bal voor. Bekooij kwam goed naar de tweede paal maar weer was het Zandbergen die goed oplette. Toch volgde in de 21e minuut wel de gelijkmaker. Een prachtige voorzet van Runderkamp werd door Van Haaren koelbloedig afgerond.

Al heel snel kreeg de ploeg van Grünholz een nieuwe tegenvaller te incasseren. Staal stoomde op naar de vijandige helft, speelde de bal iets te ver voor zich uit en liep daarna wat onhandig door op de tegenstander. Maar hij had al geel op zak en werd daarom van het veld gestuurd.

Vreemd genoeg bleek deze rode kaart de inleiding voor een prima periode van Quick Boys. Het veld werd goed compact gehouden en de Rijnsburgers wisten nauwelijks iets te creëren. De blauw-witten kwamen zelfs aan aanvallen toe en in de 32e minuut werd Bekooij gevloerd binnen de beruchte lijnen. De buitenspeler nam de toegekende strafschop zelf en schoot onberispelijk de 1-2 binnen.

Het team van Henk Wisman kreeg nog wel een grote mogelijkheid, vlak voor de rust. Van der Helm wist een afstandsschot van Magan goed te pareren. Direct na de pauze hoefde de keeper niet handelend op te treden, toen een kopbal van Zandbergen op de buitenkant van de paal belandde.

Tien minuten later was het weer de beurt aan de Katwijkers. In het strafschopgebied stuurde Maatsen vier verdedigers het bos in en wist Van Kippersluis te bereiken. De verre hoek lag helemaal open, maar de poging eindigde binnen bereik van doelman Bekkers. Uit de rebound was Van Kippersluis nog een keer kansrijk. De keeper stond al helemaal op het verkeerde been, maar kon zich nog net herstellen omdat het schot kracht miste.

Een paar minuten later was de aanvaller het slachtoffer van een harde overtreding van Magan. Die kreeg eveneens een tweede gele kaart en zo werd het tien tegen tien. Waar Quick Boys het prima deed in ondertal, leken de spelers juist even zoekende in deze nieuwe situatie. Opnieuw leverde een moment van matig verdedigen een tegentreffer op. Jongeneelen kon veel te makkelijk inschieten en de gelijkmaker op zijn naam zetten.

In het restant van de wedstrijd leek Rijnsburgse Boys vooral te gokken op hun dode spelmomenten, die altijd dreigend zijn. De blauw-witten wilden nog wel voor de winst spelen en zochten de aanval. Maar het kwam niet veel verder dan een schot van Bekooij en een volley van Mahmoed. Beide pogingen werden geblokt door de geel-zwarte defensie.

Zo eindigde de spannende derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys in 2-2. Een gelijkspel waarbij door gebrek aan toeschouwers op het sportpark helaas ook het publiek niet tot winnaar kon worden uitgeroepen.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Ivailo Staal, Jan-Willem Kamp, Tommy Bekooij (92. Sem van Duijn), Kevin van Kippersluis, Darren Maatsen, Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Chima Bosman, Ricky van Haaren (70. Mohamad Mahmoed), Nick Runderkamp (85. Levi van Duijn)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Michael Bekkers, Sanny Monteiro, Marc Magan, Dani van der Moot, Jeffrey Jongeneelen, Furhgill Zeldenrust, Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt, Bram de Bruin, Bert Koomen, Dennis van der Plas

//ORIGINAL SPORTLINK SCRIPT quickboys.nl