Quick Boys 2 pakt periodetitel

Natuurlijk waren afgelopen zaterdag alle ogen gericht op de derby, Quick Boys – Katwijk. Maar in de schaduw van deze wedstrijd kwam Quick Boys 2 rond het middaguur in actie tegen RVVH 2: een wedstrijd waarin beslag werd gelegd op de 1e periode.

In verband met de derby begon de wedstrijd om 11:45 uur, een kwartier eerder dan gebruikelijk. Het reserve-elftal van Quick Boys onder leiding van trainer Sjaak Polak oogde vanaf het begin zeer gemotiveerd en geconcentreerd. In RVVH vonden zij een goede tegenstander, maar Quick Boys hanteerde een hoog baltempo, wat in enkele goede mogelijkheden resulteerde. Toch was het lang wachten op de openingstreffer, die nog wel voor de rust viel: Jaco van der Bent kopte uit een corner binnen.

In de tweede helft was het wederom lang wachten op een doelpunt, waarmee het duel echt op slot kon worden gegooid. Die goal kwam uiteindelijk voort uit een scrimmage voor het doel van RVVH. Dennis van der Plas zette zijn schoen tegen de bal en schoot ‘m in het dak van het doel. Bij deze 2-0 bleef het, waarmee Quick Boys 2 de eerste periodetitel behaalde.

Komende zaterdag spelen de reserves een ‘kleine derby’: op Sportpark de Kooltuin wacht dan FC Rijnvogels 2. Die wedstrijd begint aldaar om 11:00 uur.