Quick Boys – Katwijk 1-2

Quick Boys delft onderspit in derby

 

In de extra tijd van de eerste helft zette Phillippe den Hartog de blauwwitten op voorsprong. In het eerste kwartier van de tweede helft wist vv Katwijk de schade te herstellen en op voorsprong te komen. Die voorsprong werd niet meer weggeven.

De wedstrijd kende een furieuze start van vv Katwijk dat van acquit Quick Boys onder druk zette. Binnen een paar minuten kreeg Quick Boys op de rand van het strafschopgebied tot twee keer toe een strafschop tegen die zonder gevolgen voor de blauwwitten bleef, al moest Gerard Aafjes wel een bal van de doellijn wegwerken. In dezelfde tijdfase leek ook Quick Boys dicht bij de opening van de score toen Harry Zwarthoed op aangeven van Yordi Teijsse de bal naast het doel werkte, terwijl even later een hoekschop van Jaap van Duijn van de doellijn werd weggewerkt. Beide tegenstanders deden voorlopig maar weinig onder voor elkaar, al was het maar de vraag of men het hoge wedstrijdtempo zou kunnen blijven volhouden.

Na een kwartier spelen leek Quick Boys op voorsprong te komen. Met een diagonaal schot bereikte Jaap van Duijn Philippe den Hartog die zijn tegenstander uitkapte om vervolgens op Yordi Teijsse in stelling te brengen. Teijsse kwam net tekort om doelman Atam Koroglu te passeren. Teijsse raakte bij deze actie aan zijn enkel geblesseerd en kon de wedstrijd niet vervolgen. Jeroen Ketting was zijn vervanger. Kort hierop leek vv Katwijk op voorsprong te komen, wegens buitenspel bleef de score uit.

Halverwege de eerste helft kreeg Gerard Aafjes een gele kaart gepresenteerd wegens een overtreding op Marciano Mengerink net buiten het zestienmetergebied. Met de nodige moeite wist doelman Martijn de Zwart de vrije schop te keren. Quick Boys moest hoe dan ook blijvend rekening houden met de snelle uitvallen van vv Katwijk. Beide spitsen wisten de blauwwitte defensie regelmatig onder druk zetten.

Met de rust in zicht mocht Jaap van Duijn eindelijk zijn wapen van de vrije schop in stelling brengen. Vanaf de rechterflank sneed Van Duijn naar binnen, passeerde een aantal tegenstanders om vervolgens net buiten het strafschopgebied naar de grond gewerkt te worden. Van Duijn plaatste de bal net langs de muur net naast het doel. Tot de rust zou Quick Boys nog vaker gevaarlijk worden. Harry Zwarthoed zag hoe zijn doelpoging uit de tweede lijn door doelman Koroglu over het doel werd gebokst, de hoekschop die hier uit volgde bleef zonder gevolgen. In de extra tijd van de eerste helft bewees Philippe den Hartog zijn waarde toen hij vlak voor het doel plotseling in balbezit kwam, zich geen moment bedacht en de bal snoeihard in de hoek van het doel plaatste.

Beide teams startten de tweede helft in ongewijzigde samenstelling. vv Katwijk mocht al snel een vrije schop nemen na een overtreding op Omar Hamdi, Jeffrey Jogeneelen plaatste de vrije schop voorlangs het doel.

Quick Boys was op zoek naar een verhoging van de voorsprong en had de pech dat een assist vanaf de rechterflank van Philiipe den Hartog door Harry Zwarthoed op de doellat werd gemikt waardoor de oranjehemden een grotere achterstand werd bespaard.

In de fase die hier na volgde wist vv Katwijk meerdere vrije schoppen in de buurt van doel van Martijn de Zwart af te dwingen. Eerst had De Zwart geen probleem met een vrije schop van Robbert Susan. Een paar minuten later moest De Zwart wel capituleren toen de vrije schop uit de kluts in de voeten kwam van Jeffrey Jongeneelen die daarmee zijn team weer op gelijke voet bracht met vv Katwijk.

De gelijkmaker smaakte naar meer en vv Katwijk bleef de blauwwitte defensie onder druk zetten. Na ruim een kwartier spelen lag een door arbiter Serik gemakkelijk gegeven vrije schop aan de basis van de voorsprong van vv Katwijk. Uit de vrije schop werd Stefan Stam bereikt die koppend doelman De Zwart kansloos liet.

Om hoe dan ook tenminste een punt uit de wedstrijd te halen bracht coach Verdonkschot nog een aantal wissels. Hij offerde verdediger Mike Ruijter op voor een extra spits in de persoon van Tommy de Vries, terwijl ook Harry Zwarthoed naar de kant werd gehaald. Tommy Bekooij was zijn vervanger.

Quick Boys bleef op jacht naar de gelijkmaker, maar wist het gat in de verdediging niet te vinden en moest toezien hoe de gasten de wedstrijd op slot hadden gegooid en met snelle uitvallen alsnog trachtten de score verder op te hogen. Beide teams kwamen niet meer tot scoren waardoor Quick Boys de winst aan de tegenstander moest laten en de achterstand op de koploper vergroot zag worden.

 

 

Geef een antwoord