Quick Boys begint met nederlaag aan oefencampagne

Net als vorig seizoen is Quick Boys de oefencampagne begonnen met een nederlaag. Op sportpark Bieweg in Veere verloor de kersverse derdedivisionist met 5-2 van Jong Zeeland, mede dankzij twee doelpunten van de Zeeuwen in de slotfase van het duel.

Om uiteenlopende redenen waren Martijn de Zwart (vakantie), Jordy Groot (rust), Delano a Cohen (blessure), Yuri Guijt (blessure), Arie de Vreugd (blessure), Huig van Duijn (blessure) en Kenneth Misa-Danso (vakantie) niet inzetbaar. Desalniettemin verschenen veel vertrouwde namen aan de aftrap van het duel met de talentvolle Zeeuwen. De 21-jarige Herman Jonker verdedigde het doel voor de eerste keer, Gerard Aafjes droeg de aanvoerdersband en Max van Steen stond in de spits geposteerd. Laatstgenoemde gaf in de veertiende minuut de assist op Robert Steemers die de in het groen spelende blauwwitten weer langszij bracht nadat Geraldi Geerman de Zeeuwen in de openingsfase aan de leiding had gebracht.
Quick Boys had in het eerste bedrijf een optisch overwicht, maar kon niet voorkomen dat Jong Zeeland met een voorsprong zou gaan rusten. Tim de Winter profiteerde optimaal van een miscommunicatie in de Katwijkse defensie: 2-1.

Na de doelwisseling stuurde trainer Jan Zoutman een geheel nieuw elftal de wei in. Dankzij het inbrengen van Arie van der Niet (18), Peter Kuyt (19), Ricardo Kuyvenhoven (17) en Stan Prosman (19) ging de gemiddelde leeftijd van de bezoekers nog verder omlaag. Ook de thuisploeg was aan het wisselen geslagen en invaller Steve Schalkwijk wist vlak na rust de voorsprong te vergroten naar 3-1.
Jim Gillissen, ook binnen de lijnen gekomen, wist met een doeltreffende schuiver de aansluitingstreffer te produceren. De gelegenheidsaanvaller had even later zelfs de gelijkmaker op zijn schoen, maar de Zeeuwse defensie wist een ouderwetse scrimmage voor het doel te overleven.
In de slotfase sloegen de gastheren nog tweemaal toe. Dennis Tukker en Delano Langezaal zorgen met hun treffers voor een enigszins geflatteerde uitslag in het voordeel van Jong Zeeland.

Het oefenduel maakte deel uit van het trainingskamp die de A-selectie van K.v.v. Quick Boys momenteel belegt in Zeeland waarbij veel aandacht is voor sportieve teambuilding. Op zaterdag 16 juli hervatten de blauwwitten de oefencampagne. Op sportpark Nieuw Zuid is dan tweededivisionist AFC uit Amsterdam te gast.

Geef een antwoord