Quick Boys bereikt akkoord met Jan Zoutman en Martin Steenvoorden

Het bestuur van K.v.v. Quick Boys deelt mee dat Jan Zoutman is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2015-2016. De inwoner van Velserbroek, die momenteel Jong FC Twente onder zijn hoede heeft, is vandaag tot overeenstemming gekomen met de blauwwitten. Daarnaast heeft de club een akkoord bereikt met Martin Steenvoorden over een dienstverband als assistent-trainer met ingang van het nieuwe seizoen.

Zoutman (45) is bezig aan zijn tweede seizoen in de Grolsch Veste. Met Jong FC Twente is hij voor het tweede achtereenvolgende jaar actief in de Jupiler League. Daarvoor was Zoutman verbonden aan IJsselmeervogels. In Bunschoten-Spakenburg boekte de trainer grote successen. In 2010 pakte hij met IJsselmeervogels de afdelingstitel, het zaterdagkampioenschap, de algehele amateurtitel én de Super Cup. Met Zoutman aan het roer werd de club een jaar later de eerste kampioen van de Topklasse. Bovendien werd andermaal beslag gelegd op het landskampioenschap door zondagkampioen FC Oss in twee duels te verslaan. 
De geboren Woerdenaar en vader van drie kinderen startte zijn trainerscarrière bij Argon. Bij de club uit Mijdrecht trainde Zoutman diverse jeugdelftallen en de reserves, voordat hij in het seizoen 2004-2005 de scepter zwaaide bij de hoofdmacht. Een persoonlijke onderscheiding in de vorm van de Rinus Michels Award volgde in 2005. In de seizoenen 2004-2005 en 2006-2007 legden de Argonauten onder zijn leiding beslag op de afdelingstitel en het zondagkampioenschap. In het laatstgenoemde voetbaljaar werd bovendien de algehele amateurtitel in de wacht gesleept, ten koste van IJsselmeervogels. 
In zijn periode als hoofdcoach van HFC Haarlem, waar hij Gert Aandewiel opvolgde en in totaal 2,5 jaar actief was, bereikte Zoutman met zijn ploeg de kwartfinale van de KNVB-beker. Met Jong FC Twente staat de oefenmeester momenteel op de dertiende plaats in de Jupiler League.

Oud-eerste elftalspeler Steenvoorden (48) keert na achttien jaar terug op Nieuw Zuid. In het seizoen 1992-1993 maakte de Amsterdammer de overstap van Blauw-Wit Amsterdam naar Quick Boys. Hoewel zijn periode in Katwijk hem geen kampioenschap opleverde, kende Steenvoorden een succesvolle tijd op Nieuw Zuid. In vijf seizoenen speelde de oud-aanvaller meer dan honderd wedstrijden in het eerste elftal van Quick Boys, voordat hij aan het einde van het voetbaljaar 1996-1997 naar AFC in Amsterdam vertrok. 
Steenvoorden beëindigde zijn actieve voetbalcarrière in 2009 als speler van WV-HEDW. Bij de club uit de hoofdstad stortte hij zich vervolgens op zijn trainersloopbaan. Steenvoorden loodste WV-HEDW binnen enkele jaren van de derde naar de eerste klasse van de zaterdagamateurs. Bij de Amsterdammers hoopt de in de bouw werkzame ZZP’er afscheid te nemen met de titel in de Tweede klasse C in het lopende seizoen. 
Met het aanstellen van Steenvoorden wordt voldaan aan de in de huidige profielschets opgenomen eis dat de nieuwe assistent-trainer een Quick Boys-achtergrond dient te hebben. Daarnaast heeft hij met zijn prestaties als oefenmeester bewezen over de nodige kennis en kunde te beschikken.

Met de aanstelling van Zoutman en Steenvoorden is de trainersstaf van het eerste elftal van Quick Boys voor het seizoen 2015-2016 rond. Langs deze weg wordt beide trainers alvast veel succes en plezier toegewenst op sportpark Nieuw Zuid. 

Geef een antwoord