Quick Boys deelt punten met Scheveningen op Houtrust

Na de thuisnederlaag tegen HHC Hardenberg stond Quick Boys voor een loodzwaar programma met acht wedstrijden in vijf weken. De blauw-witten herstelden zich uitstekend, bleven ongeslagen in deze reeks en mochten maar liefst zestien punten bijschrijven. Dat is inclusief het gelijkspel van vandaag tegen Scheveningen.Ook de ploeg van trainer John Blok had een zwaar programma achter de rug. Dat was voor beide ploegen toch enigszins zichtbaar vanmiddag op sportpark Houtrust. Naarmate de wedstrijd vorderde, vloeiden de krachten weg. Zowel Scheveningen als Quick Boys konden in aanvallend opzicht weinig laten zien. Niettemin waren de grootste kansen voor de blauw-witten die dan ook de meeste aanspraak op de overwinning maakten.

Zonder de geschorste Jan-Willem Kamp en de geblesseerde Ivailo Staal moest Edwin Grünholz improviseren voor wat betreft de invulling van de laatste linie. Gelegenheidsmandekker Lorenzo van Kleef kon echter terugzien op een foutloze wedstrijd en maakten samen met zijn collega Jeffrey Ket de aanvallen van de thuisploeg onschadelijk. Slechts één keer konden de gastheren gevaarlijk voor het doel van Paul van der Helm verschijnen, maar het schot van Michael de Niet ging voorlangs.Het was met name Quick Boys die in het eerste bedrijf de klok sloeg. Nee, het tempo lag niet heel hoog. De bezoekers gingen geduldig op zoek naar een gaatje in de solide defensie van de Houtrustbewoners. Eerst was Darren Maatsen heel dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller zag zijn schot net over de deklat zeilen. De grootste kans voor rust was voor Youssef El Kachati die op aangeven van Levi van Duijn de bal voor het inschieten had. Doelman Sven van der Maaten wist zijn doel schoon te houden.

Quick Boys begon het tweede bedrijf met twee verse krachten: Fernando Lewis en Borg Knijnenburg vervingen Van Duijn en El Kachati. Beide invallers waren met enige regelmaat dreigend namens de bezoekers. Een combinatie tussen de twee spelers leverde bijna de openingstreffer op. Een prachtige pass van Knijnenburg werd op waarde ingeschat door Lewis. De ex-prof omspeelde keeper Van der Maaten, maar zag zijn inzet vervolgens van de lijn gehaald worden door een Scheveningse verdediger.Nog groter was de kans voor Maatsen, mede mogelijk gemaakt door een andere invaller. Kevin van Kippersluis brak door aan de rechterkant en legde de bal op het juiste moment terug op zijn teamgenoot. Maatsen kreeg hierdoor een vrije schietkans en had zijn ploeg op voorsprong moeten brengen in plaats van de bal over het doel te mikken.

Beide ploegen namen geen onverantwoorde risico’s om een opening te forceren. Quick Boys moest waken voor de uitvallen van de thuisploeg. Verdediger Wouter Vroegindeweij mocht als wisselspeler zijn eerste opwachting maken in de hoofdmacht van de blauw-witten. Hij zag een ander talent, Knijnenburg, nog een aantal keer gevaarlijk voor het vijandelijk doel opduiken. Helaas voor hem en een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt, werden zijn aanvallende impulsen niet beloofd met een treffer en eindigde de wedstrijd zoals die begon.

Foto’s: Pro Shots