Hervatting jubileumviering swingend succes

“Op Nieuw Zuid is het altijd onrustig” is een graag gebruikte term van de media in de regio en ergens ook wel waarheid. Zo kregen we het zelfs voor elkaar om de viering van ons jubileum jaar in het water te laten vallen. Het jaar 2020 had in het teken moeten staan van het 100-jarig bestaan van onze schitterende club, helaas na 3 flinke feesten gooide Corona roet in het eten en zorgde het virus 2 jaar lang voor flinke onrust in de wereld. Onrust ook wel “reuring” genoemd (ook de naam van een Katwijks muziekfestival), hoe toepasselijk is het dan om de viering van het jubileumjaar te hervatten met o.a. “Reuring op Nieuw Zuid”!

Swingo

Vrijdag werd er eerst afgetrapt met een grootse Swingo.  Een aantal bezoekers hadden er vooraf wat “grensoverschrijdende gedachten” bij en hadden een extra partner meegenomen voor deze avond maar een Swingo is niets anders dan een Bingo met muziek waarbij de cijfers van de Bingokaart vervangen zijn, voor de titel van een liedje. Wanneer het liedje gedraaid wordt is het afkruisen geblazen en bij een volle kaart “SWINGO” roepen.

De feesttent stond, met 500 bezoekers, afgeladen vol met (soms wat over) enthousiaste deelnemers. Het werd uiteindelijk een knalfeest met veel prijzen, muziek, dansen en gezelligheid.

Reuring

Zaterdag was het tijd voor “Reuring op Nieuw Zuid”. Muziek op 4 verschillende locaties verdeeld over het sportpark. Zo’n 1400 feestgangers trokken naar Nieuw Zuid en lieten het dak eraf gaan. In het clubhuis draaide D.J. Duindam zijn plaatjes en al snel gingen de voetjes van de vloer.

In de tent speelde Los Electros, voor de wat oudere jeugd. Heerlijke muziek, van de jaren ’70 tot heden, waar lekker met meegezongen werd en wat ervoor zorgde dat de kelen ook goed gesmeerd werden. De avond in de tent werd afgesloten door onze huis D.J.’s  H&H die alle, op Nieuw Zuid en daarbuiten, bekende voetballiederen draaiden en welke ook welwillend meegeblèrd werden.

In de Business club (in de volksmond “de bomschuit”) speelden The Afternooners en The Expired Faces om en om hun deuntjes. Dit werd door de bezoekers van de bomschuit zeer gewaardeerd en men genoot daar ook met volle teugen van. Maar het was soms nogal een gevecht om in de bomschuit te komen want in de bestuurskamer speelde de pianist/zanger Le Freak, die trok zoveel publiek dat de gang ook afgeladen vol stond.

Al met al kon je goed merken dat er 2 jaar ingehaald moest worden waardoor het een fantastische avond werd. Reuring zoals reuring behoort te zijn!!

Via onderstaande links kunnen jullie nog even nagenieten van de foto’s:

Swingo

Reuring op Nieuw Zuid

Vrijwilligers bedankt!

Via deze weg een woord van dank aan de kantinecommissie voor het regelen van de inkoop van de drankjes, de opbouw van de bars en het regelen van het barpersoneel. Het (vrijwillig) barpersoneel, de bijvullers en de stand-ins die soms met kunst en vliegwerk, creatieve oplossingen en de kou trotserend, de mensen voorzien hebben van een top avond. Het media team voor de beelden, de schoonmakers die voor een flinke uitdaging stonden en alle overige vrijwilligers. De meesten worden vaak vergeten en/of niet gezien maar jullie zijn onmisbaar voor de club en door jullie tomeloze inzet heeft iedereen weer kunnen genieten van 2 geweldige feesten en dit belooft wat voor het komende jaar!

Check hier alvast het voorlopige programma en houd de website en de socials in de gaten voor verdere aankondigingen.