Quick Boys helpt Stichting Toekomst Rwanda

…. naar aanleiding van collecte door Ladies ‘Circle aan zee op sportpark Nieuw Zuid in 2007
In maart 2009 zijn Lisette Duindam en Carola Kamphues,  als afgevaardigden van Ladies ‘Circle aan Zee, afgereisd naar Rwanda. Twee weken hebben de dames en voorzitster Amina Ingabire van Stichting Toekomst Rwanda doorgebracht in het opvanghuis voor tienermoeders.

In september 2007 werd de hulp van de Ladies ‘Circle aan zee ingeroepen voor het realiseren van een opvanghuis voor een groep tienermoeders in Rwanda. In samenwerking met Quick Boys werd een collecte georganiseerd tijdens een voetbalwedstrijd. Dankzij de giften van de leden van Quick Boys, de donatie van de Business Club en de geweldige inspanning van de Ladies aan Zee, werd genoeg geld opgehaald om een opvanghuis te bouwen.

Inmiddels is er een stuk grond met huis gekocht.  Het opvanghuis is verbouwd en sinds een aantal maanden  klaar en wordt het bewoond door een  groep tienermoeders en weeskinderen in het Rwandese dorp Nkotsi.
 
Er is een toiletunit, douche en open keuken gebouwd. Het opvanghuis ziet er geweldig uit. We kunnen trots zijn op het resultaat.

Tijdens het bezoek zijn er uiteraard cadeautjes meegenomen voor de kinderen. De tienermoeders werden verrast met een toilettasje met inhoud. Voor de meisjes waren er poppen, de jongens kregen een bal. Tot grote vreugde van de jongens werden er Quick Boys shirts uitgedeeld.

Namens alle kinderen en tienermoeders willen wij iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt het opvanghuis te realiseren.

Geef een antwoord