Quick Boys houdt in Tiel stand met negen man

Voetballen tegen een overmacht valt niet mee. Veel tegenstanders van Quick Boys kunnen er over meepraten, want de twaalfde man is er altijd bij. Uit en thuis. Behalve tijdens lockdowns en wedstrijden in Tiel. Om redenen die nooit helemaal duidelijk werden, was alleen de aanhang van de uitploeg namelijk niet welkom tijdens de wedstrijd tegen TEC. Tekenend voor de club is dat zo’n honderd man toch de moeite had genomen om de lange reis te aanvaarden. Ze probeerden buiten het sportpark het duel te volgen en gedroegen zich verder netjes. Het zorgde nog voor een beetje sfeer, op het troosteloze bijveld van de thuisclub.

Maar sfeer, daar zijn de autoriteiten in Tiel blijkbaar niet van. Een prominent aanwezig politieteam verwijderde de groep – voornamelijk jonge – gasten, die gewoon van achter het hek hun team wilden aanmoedigen.

Die sportieve overmacht had Quick Boys deze keer dus niet. Maar na iets meer dan een uur sloeg het door naar de andere kant. De spelers zullen het gevoel hebben gehad eerst met tien en vlak daarna met negen tegen twaalf te spelen.

Lichtpunt van de dag was het navigatiesysteem van de scheidsrechter. Dat heeft hem blijkbaar toch in Tiel gekregen, terwijl hij die avond de weg behoorlijk kwijt leek te zijn. Al was er aanvankelijk weinig aan de hand. Tot in de 66e minuut een aanvaller van TEC gretig naar de grond ging, binnen de beruchte lijnen. Er volgde een strafschop ‘die je kunt geven’, maar de bijbehorende rode kaart voor Kamp was belachelijk en volstrekt onnodig.

Daarmee was de koek nog niet op. Quick Boys was natuurlijk gedwongen om nog een stapje harder te doen. De ingevallen Van den Ban toucheerde bij het doorjagen zijn tegenstander. Die had inmiddels wel door welke pet de arbiter op had en ging dan ook kermend naar de grond. Er was al verbazing alom toen de hand naar het borstzakje ging. Dat sloeg om in verbijstering toen opnieuw het rode stukje karton werd getoond.

De kleurbalans werd trouwens in het vervolg wel hersteld, want daarna werd te pas en te onpas de gele kaart tevoorschijn getoverd. Bij voorkeur voor spelers in het blauw-wit. Terwijl beide ploegen juist een bijzonder sportief duel afwerkten.

Werd er eigenlijk ook nog gevoetbald? Jazeker! Met name voor rust was de wedstrijd leuk en levendig. Een goed spelend Quick Boys had een duidelijk veldoverwicht en scoorde twee heerlijke goals. De 0-1 van El Kachati in de 11e minuut was al fraai, maar het doelpunt van Bekooij ging daar vlak voor de thee nog eens overheen.

Daarnaast was er ook een behoorlijk aantal kansen in de eerste helft. El Kachati kon een 1 op 1 situatie net niet afmaken. Verder moest de TEC-defensie nog een bal van de lijn halen, waren er diverse gevaarlijke schoten en kreeg Levi van Duijn een grote mogelijkheid.

Maar ook de thuisploeg liet zich niet helemaal onbetuigd. Hun sterkste fase was eigenlijk na de openingstreffer. Daarin werd het een paar keer dreigend voor het doel van Van der Helm en in de 18e minuut leverde een knappe combinatie de gelijkmaker op. Hierna nam de ploeg van Grünholz het heft weer stevig in handen, met de 1-2 ruststand als resultaat.

Na een aarzelend begin van de tweede helft kregen de gasten opnieuw de controle. El Kachati had het duel na een uur in het slot moeten gooien. Runderkamp legde de bal panklaar voor hem neer, vlak voor het doel. Er stond niemand om een goal te voorkomen, maar de aanvaller werkte de bal op de paal. Een paar minuten later leek hij alsnog de doelman te verschalken van grote afstand, maar die poging ging rakelings over.

Vlak daarna was Quick Boys alweer in balbezit op rechts. Er was genoeg ruimte om een aanval op te zetten, maar de bal werd zonder noodzaak toch teruggespeeld. Een verkeerde keuze die de defensie onverwacht in de problemen bracht, met de genoemde fatale strafschop en uitsluiting tot gevolg.

Ook met tien man bleven de blauw-witten de aanval zoeken. Dat leverde een goal op van El Kachati, maar tot grote woede van de speler en de bank oordeelde de assistent dat het buitenspel was. Na de tweede rode kaart roken de spelers van TEC natuurlijk bloed. Het leverde een enkel hachelijk moment op, maar de Katwijkers bleven op de been en kwamen er zelfs nog een paar keer heel gevaarlijk uit. De grootste kans was dan ook juist voor de ploeg in ondertal. In de derde van acht (!) minuten blessuretijd was het weer Runderkamp die een prima voorzet afleverde. Invaller Van Kippersluis kon vrij inkoppen, maar die bal ging rakelings naast.

Zo bleef het 2-2, wat dubbele gevoelens opleverde bij Quick Boys. Razend knap om zo lang overeind te blijven met twee man minder en daarmee de ongeslagen reeks te verlengen. Aan de andere kant natuurlijk zware teleurstelling. Want puntverlies had de ploeg deze avond op basis van het spelbeeld en de kansen zeker niet verdiend. Maar ja, hier viel niet tegenop te voetballen.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Jan-Willem Kamp, Mohamad Mahmoed (63. Mike van den Ban), Tommy Bekooij (77. Kevin van Kippersluis), Darren Maatsen (77. Fernando Lewis), Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Lorenzo van Kleef, Youssef El Kachati, Levi van Duijn (63. Bosman), Nick Runderkamp