Quick Boys in Gambia

Onlangs is Nico Driebergen, vader van selectiespeler Jesse Driebergen, naar Gambia geweest. Hij verblijdde daar een hoop spelers met tenues van Quick Boys. Hieronder vertelt hij over zijn ervaringen in Gambia.

“Vier jaar geleden zijn wij voor het eerst naar Gambia gegaan voor een vakantie. Tijdens deze vakantie hebben wij mensen leren kennen die we te hulp zijn geschoten, omdat deze mensen zeer weinig hebben. Zo helpen we een gezin, bestaande uit een alleenstaande man met 4 kinderen, die in een compound woont. De zoon van hem helpen wij daar naar school, zodat deze jongen hopelijk een betere toekomst gaat krijgen.

De vader is als wij daar zijn onze taxichauffeur. Door hem zijn wij in aanraking gekomen met het plaatselijke voetbalteam. Omdat onze jongens Jesse en Joeri Driebergen ook voetballen, sprak het ons erg aan om ook de lokale voetballers te gaan helpen. Deze jongens in Gambia voetballen namelijk ontzettend graag! Alleen ontbreekt het deze jongens aan goede voetbalkleding.

Vorig jaar hebben we kleding meegekregen van Valken’68, alwaar onze zoon Joeri voetbalt. De jongens in Gambia waren zo blij en trots met de kleding, dat we afgelopen seizoen op het idee kwamen om te kijken of Quick Boys, de club van Jesse, ook oude voetbalkleding kon missen. Wij kregen veel kleding van de club, hetgeen we met nog veel meer kleding en spullen hebben laten verschepen naar Gambia.

Zo konden wij een aantal weken geleden daar de tenues van Quick Boys uitdelen. Ook deze jongens waren hier ontzettend blij mee. Geweldig om zoveel blije jonge mannen te zien! We kregen deze keer tevens een scheidsrechterstenue mee, compleet met rode en gele kaarten. Ook kregen we handschoenen van keepers van beide clubs, wat de jongens daar geweldig vonden.

Zo gebeurde het dat de jongens van het team Quick Boys op 14 november een wedstrijd tegen Gambia ’68 (Valken’68) speelden in Gambia, terwijl hier tegelijkertijd in Nederland de wedstrijd Valken 2 – Quick Boys 2 gespeeld werd. Helaas konden we niet bij deze wedstrijd in Gambia zijn, die jammerlijk werd verloren door Quick Boys.

In december willen beide teams in Gambia meedoen aan een toernooi. Vorig jaar heeft Gambia’68 (in kleding van Valken’68) hier al aan meegedaan. We hopen dat de Quick Boys kleding de jongens aldaar tot grote hoogten doet stijgen!”

Geef een antwoord