Voorbeschouwing XerxesDZB – Quick Boys

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys de laatste uitwedstrijd van het jaar. De blauwwitten gaan op bezoek bij XerxesDZB. Het duel tussen XerxesDZB, de vroegere club van Anthony Bentem, en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter L.J. Duarte. De inwoner van Schiedam fluit om 14:00 uur (!) voor de aftrap in verband met de viering van Sinterklaasavond. De Supportersvereniging Quick Boys organiseert weer een busreis naar deze uitwedstrijd tegen speciale prijzen. Vanavond (donderdag) kun je je in de kantine opgeven voor het georganiseerd busvervoer naar Rotterdam. Klik HIER voor meer informatie over de busreis. Ga ook mee en steun de blauwwitten tegen XerxesDZB.

Algemeen
Xerxes De Zomerhof Boys is een Rotterdamse fusieclub die is ontstaan na een fusie tussen RFC Xerxes en DZB Zevenkamp. De oprichtingsdatum is 1 maart 1904. In het verleden heeft XerxesDZB diverse grote voetbalnamen voortgebracht, zoals Leo Beenhakker, Willem van Hanegem, Rob Jacobs, Coen Moulijn, Eddy Treitel én Faas Wilkes. De Zebra’s werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Faas Wilkes. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Winand van Loon.

Vorig seizoen
Met 29 punten uit 26 duels (doelsaldo: 41-56) eindigde XerxesDZB vorig seizoen op de tiende plaats in de Hoofdklasse B. Acht duels werden gewonnen, vijf wedstrijden eindigden gelijk en dertien keer moest een nederlaag worden geïncasseerd.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode versterkte XerxesDZB zich met Burak Dogan (Leonidas, zon.), Leonardo de Pina (Alexandria’66), Giovanni Delgado (XerxesDZB, zon.), Mathijs Donatz (Deltasport), Bradley el Idrissi (Zwaluwen), Cristian Mulero Martinez (CF Gava), Mike Navajas Sanchez (Leonidas, zon.), Dave van der Steen (VOC), Marcello Tucci (ASWH) en Angelmo Vyent (XerxesDZB, zon.).
Hiertegenover stond onder andere het vertrek van David Almeida (ex-Quick Boys) naar ASWH. Clubtopscorer Quincy Oosterom vertrok naar Capelle.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse in 1970 kwamen XerxesDZB en Quick Boys elkaar twee keer eerder tegen in competitieverband. Vorig seizoen won Quick Boys op Nieuw Zuid met 1-0 van XerxesDZB. In de slotfase van de eerste helft was Harry Zwarthoed de matchwinnaar. In de terugwedstrijd liepen de blauwwitten tegen een 2-1 nederlaag aan. Quincy Oosterom, die naar Capelle vertrok, was namens de Rotterdammers tweemaal trefzeker, terwijl Thom de Vries scoorde voor Quick Boys.

Stand van zaken
Met tien punten uit elf duels staat XerxesDZB momenteel op de elfde plaats in de Hoofdklasse B. De Rotterdammers wonnen tot nu toe slechts twee keer. Sportlust’46 (2-0) en Zwaluwen (4-0) werden in eigen huis verslagen. Tegen zowel FC Rijnvogels als Noordwijk werd bovendien een punt gepakt (1-1). Afgelopen zaterdag verloor XerxesDZB met 0-2 bij Jodan Boys. Dave van der Steen is met drie doelpunten momenteel de clubtopscorer van de Rotterdammers.
Quick Boys won vorig weekend voor de achtste achtereenvolgende keer een officiële wedstrijd. Op een onstuimig sportpark Nieuw Zuid werd Deltasport tamelijk eenvoudig aan de kant gezet. Na een doelpuntloze eerste helft was Yordi Teijsse na rust met twee treffers opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Het verschil met koploper Noordwijk bedraagt nog altijd slechts één punt.
Kijkje in eigen keuken
Trainer Jan Zoutman kan in Rotterdam over een nagenoeg complete selectie beschikken. De technische staf heeft slechts te kampen met luxeproblemen. Alleen Philippe den Hartog en Pascal van der Plas zijn niet inzetbaar.

Rondje langs de velden
Op de twaalfde speeldag in de Hoofdklasse B staan Deltasport en Hoek tegenover elkaar. Op sportpark De Kooltuin speelt FC Rijnvogels tegen ASWH, terwijl Haaglandia visite krijgt van Jodan Boys. In Woerden staat het duel tussen Sportlust’46 en Ter Leede op het programma. Spijkenisse ontvangt Zwaluwen en Noordwijk kruist de degens met Heinenoord.

Geef een antwoord