Quick Boys wint zevende competitiewedstrijd op rij

Xerxes DZB – Quick Boys 1 – 3

Al in de zevende minuut kwamen de blauwwitten op voorsprong. Met de rust in zicht werd die voorsprong uitgebouwd  naar 0 – 3. De tweede helft hoefde nog slechts voor de statistieken gespeeld te worden. Te laat in de wedstrijd kwam Xerxes DZB alsnog tot scoren, de gastheren bleken echter onmachtig de achterstand weg te werken.

Quick Boys startte in de inmiddels vertrouwde opstelling en speelde de eerste helft tegen de wind in. Nadat beide partijen elkaar hadden afgetast wist Quick Boys de eerste kans te verzilveren toen Yordi Teijsse door Delano a Cohen vrij voor doelman Mathijs Donatz werd gezet. De topscoorder van Hoofdklasse B liet zich deze kans niet ontnemen en zette zijn team op voorsprong. Kort daarop leek Teijsse zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren toen hij koppend een assist van Milan Hoek afrondde, Teijsse mikte de bal langs de voor Quick Boys verkeerde kant van de doelpaal.

In deze wedstrijdfase liet ook Xerxes DZB liet zich gelden toen Celsius Grant vanaf de linkerflank Damien Muller bereikte die geen mogelijkheid zag om deze kans te verzilveren en zijn team weer op gelijke voet met Quick Boys te brengen. Deze kans inspireerde Xerxes DZB dat probeerde Quick Boys onder druk te zetten maar daar nauwelijks in slaagde.

Quick Boys liet zich daarna weer gelden. Eerst leek Yordi Teijsse op aangeven van Milan Hoek kansrijk te worden, weer bracht doelman Donatz uitkomst voor Xerxes DZB. Even later was Quick Boys weer gevaarlijk. Milan Hoek wist op de rechterflank Robert Steemers te bereiken die vervolgens de bal in de doelmond plaatste waar Jerghinio Sahadewsing werd bereikt die de bal naast het doel werkte. Quick Boys werkte hard aan tenminste een verdubbeling van de nog magere doelmarge, het vizier stond nog niet scherp genoeg afgesteld om de gecreëerde kansen te verzilveren.

IMG_0557_Xerxes_DZB-Quick_Boys_1-3_05152015

Ruim halverwege de eerste helft liet Quick Boys de teugels vieren waardoor Xerxes DZB de mogelijkheid werd geboden weer in de wedstrijd terug te komen. Eerst bracht doelman Martijn de Zwart uitkomst bij een kopbal uit een vrije schop.  Niet veel later leek Leonarde de Pina te profiteren van een zeldzaam foutje van Dennis van der Plas waardoor De Pina in kansrijke positie kwam. Weer bewees De Zwart zijn waarde voor de blauwwitten waardoor de score ongewijzigd bleef.  Quick Boys was gewaarschuwd dat men wel de les moest blijven. Net toen Xerxes DZB weer hoop leek te krijgen verdubbelde Anthony Bentem uit een vrije schop van Jerghinio Sahadewsing de voorsprong. Terwijl Yordi Teijsse een minuut voor de rust uit een splijtende pass van Jerghinio Sahadewsing voorsprong voor Quick Boys  naar 0 – 3 wist te verhogen. In de tussentijd had Xerxes DZB nog een kans gehad om te scoren uit een hoekschop, weer was Martijd de Zwart een sta in de weg voor Xerxes DZB door deze doelpoging over de deklat te tikken. In de extra tijd van de eerste helft leek Delano a Cohen de voorsprong nog verdere te verhogen, de bal ging maar net over het doel. A Cohen blesseerde zich bij de actie en moest met een enkelblessure het veld per brancard verlaten. Gerard Aafjes zou hem in de tweede helft vervangen.

In de tweede helft was er eerst volop eenrichtingsverkeer van de kant van Quick Boys richting het doel van Xerxes DZB dat er vooral in het begin van de tweede helft amper aan te pas kwam. Doelman Mathijs Donatz wist meerdere doelpogingen van de kant van Quick Boys te neutraliseren, de blauwwitten dwongen meerdere hoekschoppen af die allen niet  het gewenste resultaat brachten.

Scoreverloop: ‘7 0-1 (Teijsse), ’36 0-2 (Bentem), ’44 0-3 (Teijsse) | RUST | ’75 1-3 (Tucci)

Gele kaart: ’23 Anthony Bentem, ’68 Robert Steeemers

Rode kaart: ’90+1 Dogan (XerxesDZB)

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. vd Plas, Ravensbergen, Hoek (’74 Guijt), A Cohen (’46 Aafjes), Sahadewsing, El Osrouti, Teijsse, Steemers (’82 Thom de Vries)

IMG_0460_Xerxes_DZB-Quick_Boys_1-3_05122015