Quick Boys JO19-1 profiteert van verlies AFC en pakt 1e periode

Afgelopen zaterdag ging de busreis naar Huizen, waar om 14.30 uur de belangrijke uitwedstrijd tegen de gelijknamige club op het programma stond. Deze laatste wedstrijd in de eerste periode moest in ieder geval gewonnen worden om nog kans te maken op die periode.

Van één ding waren de spelers bij aanvang van de wedstrijd niet op de hoogte, maar staf en meegereisde supporters wel. Dat was het nieuws dat medekoploper AFC JO19-2 de thuiswedstrijd tegen AFC’34 inmiddels met 2-3 had verloren. Winst in deze wedstrijd was dus genoeg voor het behalen van de periode.

De Boys begonnen de wedstrijd prima en al in de derde minuut kwam Sten Schaap één op één met de keeper. Helaas wist hij de bal niet goed te plaatsen en de kans werd dus niet verzilverd. Naarmate de tijd verstreek zag je het elftal gas terugnemen, waarmee de thuisclub onnodig in het zadel werd geholpen. Het was dan ook Huizen dat steeds meer grip kreeg op de wedstrijd, wat resulteerde in twee grote kansen. Eerst kwam de bal vanuit een scrimmage voor het doel op de paal. Even later werd een schot door de centrale verdediger van Quick Boys van de lijn gehaald. Daar kwamen de blauw-witten goed weg. Gelukkig voerden de Boys de druk weer op en kwamen dan ook in de 27e minuut op voorsprong. In het vervolg van de eerste helft waren er nog een paar mogelijkheden, maar die wist Quick Boys niet te verzilveren.

Ook na de rust wisten de mannen nog steeds niets van de eindstand bij AFC. De blauw-witten gingen opnieuw op zoek naar de tweede goal. Die toenemende druk leverde niet meer op dan een bal op de paal en een aantal reddingen van de uitstekende keeper van Huizen. Zo ging het met de belangrijke 0-1 stand richting het einde van de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal werd de uitslag van de concurrent bekendgemaakt en was het ook voor de mannen duidelijk dat de eerste periode binnen is. De spelers vlogen elkaar in de armen en het was groot feest, in de kleedkamer en in de bus op weg terug naar Katwijk.

Het feest kreeg een vervolg bij trainer Rick de Boer, waar de periodewinst uitgebreid gevierd werd met een hapje en een drankje.

Volgende week wacht AFC’34 op het eigen Nieuw Zuid. Dus als de mannen voor meer willen gaan dit seizoen, zullen ze zich niet ook moeten laten verrassen door de ploeg uit Alkmaar.