Voorbeschouwing Quick Boys – AFC

Quick Boys lijkt haar draai te hebben gevonden in de Tweede Divisie. Met drie overwinningen op rij heeft de formatie van trainer Edwin Grünholz de afgelopen weken een paar mooie sprongen op de ranglijst gemaakt. Aanstaande zaterdag krijgen de blauw-witten bezoek van AFC Amsterdam, de regerend kampioen van de Tweede Divisie. De aftrap op sportpark Nieuw Zuid is om 15:30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J.J.M. de Vries. De inwoner van Bunde wordt geassisteerd door S.N.V. Nanninga en L.T. de Koning, terwijl W.H. Kuijntjes als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Beachclub Het Wantveld uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de thuiswedstrijd tegen AFC Amsterdam!

Stand van zaken
Met 24 punten uit 13 duels bezet de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd (48) momenteel de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper IJsselmeervogels bedraagt slechts één punt, maar de Amsterdammers hebben ook een wedstrijd meer gespeeld. Afgelopen weekend kroop AFC Amsterdam in het thuisduel tegen Jong Sparta Rotterdam door het oog van de spreekwoordelijke naald. Dankzij een eigen doelpunt van verdediger Sven Mijnans trok de ploeg van oud-Quick Boyzers Milan Hoek en Yordi Teijsse in de extra tijd aan het langste eind (2-1). Raily Ignacio, een van de clubtopscorers van de Amsterdammers, was verantwoordelijk voor de openingstreffer van de thuisploeg.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en AFC Amsterdam, van origine een zondagclub, stonden niet eerder in competitieverband tegenover elkaar. Wel troffen beide ploegen elkaar regelmatig in vriendschappelijke wedstrijden. Twee seizoenen geleden hielden zij elkaar in evenwicht op Nieuw Zuid (1-1), terwijl AFC Amsterdam een jaar eerder met 0-1 zegevierde in Katwijk.

Traktatie
De jarige Ivailo Staal trakteerde zijn ploeg afgelopen zaterdag op drie punten in het uitduel met ASWH. In Hendrik-Ido-Ambacht leek een puntendeling lange tijd de meest voor de hand liggende uitslag, maar in de slotminuut sloegen de blauw-witten alsnog toe. Dankzij deze driepunter steeg Quick Boys naar de dertiende plaats op de ranglijst met 14 punten uit 12 wedstrijden. Hopelijk kan de ploeg van trainer Edwin Grünholz deze goede lijn doortrekken in het thuisduel met AFC Amsterdam.

Rad van Sinterklaas
Meteen na afloop van deze wedstrijd vindt in het clubhuis het traditionele Rad van Sinterklaas plaats waarbij tientallen schitterende prijzen zullen worden verloot. De loten zijn te koop vanaf 1,00 EUR per stuk. Er kan alleen afgerekend worden in contanten (geen pin). De Sint heeft weer heel veel mooie cadeaus ingekocht. Het prijzenpakket bestaat uit speelgoed, huishoudelijke artikelen, cadeaubonnen, snoepgoed en nog heel veel meer. Kortom, kom naar het Rad van Sinterklaas en maak kans op geweldige prijzen!

Rondje langs de velden
Op de dertiende speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – Spakenburg
Excelsior Maassluis – Scheveningen
Kozakken Boys – ASWH
IJsselmeervogels – Kon. HFC
Rijnsburgse Boys – Katwijk
Jong Sparta Rotterdam – Noordwijk
Jong FC Volendam – HHC Hardenberg
De Treffers – TEC Tiel

Geef een antwoord