Quick Boys-Jong Volendam na een uur gespeeld

Het klinkt raar, maar de wedstrijd tegen de beloften uit het palingdorp eindigde voor de blauw-witten in de 57e minuut bij een 1-1 stand. Sem van Duijn kreeg op dat moment z’n tweede gele kaart, na een pittige overtreding. Een leermoment voor de jonge buitenspeler, die even daarvoor al de eerste prent had ontvangen.

Nog iets meer dan een half uur spelen met een man minder. Vaak is het wel te doen. Als iedereen een stapje harder zet, kan een resultaat er nog best in zitten. Waarmee in dit geval ook een jeugdige ploeggenoot wordt geholpen, die anders dubbel gestraft wordt voor z’n fout.

Maar daarvoor is wel mentale veerkracht nodig. Dat lijkt momenteel teveel gevraagd voor Quick Boys. Het team steekt al langer niet in de beste vorm en bij een aantal spelers straalt er weinig energie vanaf.

Meteen na de rode kaart zag je dan ook dat het geloof bij de meeste spelers verdween, ondanks de gelijke stand. Jong Volendam voelde dat natuurlijk aan. Zij deden precies wat je eigenlijk juist in ondertal moet doen: een schepje erbovenop.

In het veld én langs de kant was duidelijk dat het niet goed zou aflopen. Een dood spelmoment en een foute terugspeelbal later stond er inderdaad 1-3 op het scorebord.

Het duel begon overigens wel spectaculair. Al in de 3e minuut scoorde Blom namens de bezoekers, via de onderkant van de lat. Maar even later stond het alweer 1-1. El Kachati maakte een mooie aanval beheerst af.

Bijna kwam Quick Boys meteen weer op achterstand maar ditmaal toucheerde het schot de – voor Volendam – verkeerde kant van het aluminium.

Tot aan de rust zette de thuisploeg verder de toon. Het spel was weliswaar niet heel bijzonder maar leverde toch een enkele goede kans op. Genoeg aanknopingspunten voor een aardige tweede helft, zo leek het. Maar dat liep dus heel anders, waardoor ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen verloren ging. Een nederlaag die niet is aan te rekenen aan één speler, maar aan het hele team.

Hopelijk weten de Boys zich nog één keer op te peppen voor de afsluitende derby in Noordwijk. Dat verdient de club. En dat verdient de trouwe aanhang.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Ivailo Staal, Jan-Willem Kamp (82. Sten Schaap), Mohamad Mahmoed (82. Ricky van Haaren), Tommy Bekooij (82. Wouter Vroegindeweij), Jeffrey Ket (82. Matthijs Koster), Nigel Ogidi Nwankwo, Sem van Duijn, Youssef el Kachati, Chima Bosman en Levi van Duijn

Opstelling Jong Volendam: Van Oevelen (k), Tol, Kramer ©, Koorndijk, Murkin, Van Duijl, Maloney, Taha, Blommestijn, Antonioli en Blom