Quick Boys komt tekort tegen sv Nootdorp

sv Nootdorp – Quick Boys 4 – 2
Na de winst op topklasser HBS wist sv Nootdorp ook hoofdklasser Quick Boys te bedwingen.  De blauwwitten hadden geen antwoord op het spel van het hardwerkende sv  Nootdorp.

Dat de thuisploeg een klasse lager speelt dan de gasten was van het spel niet af te zien. Fel jagend op de bal waardoor Quick Boys niet de gelegenheid kreeg het spel naar zich toe te trekken wist sv Nootdorp de beste kansen te creëren, al ging men daar voorlopig niet te nauwkeurig mee om.

sv Nootdorp speelde vanuit de verdediging waarbij men in staat bleek regelmatig snelle counters te plaatsen die de blauwwitte verdediging handenvol werk bezorgde.  Na ca. 5 minuten spelen leek nr. 7 de score te openen, hij plaatste de bal naast het doel. Direct daarna leek sv Nootdorp alsnog tot scoren toen nr. 11 leek te profiteren van weifelend optreden in de Quick Boys defensie. Weer ontsnapte Quick Boys aan een achterstand.

Pas na 10 minuten spelen creëerde Quick Boys de eerste doelkans uit een voorzet vanaf de rechterflank van Jaap van der Plas, zijn college spitsen stonden elkaar in de weg om de voorzet te verzilveren.

Quick Boys had duidelijk moeite met het fysieke spel van de tegenstander die in een hoog tempo speelde en fel op de bal joeg wat het aannemen van de bal er niet eenvoudiger op maakte.  Toch kwam Quick Boys halverwege de 1e helft op voorsprong door een doelpunt van Jaap van der Plas die zijn  actie vanaf de linkerflank doeltreffend afrondde.

Die achterstand deerde sv Nootdorp niet, direct na op achterstand te komen leek nr. 11 de score weer gelijk te trekken, weer wist hij een opgelegde kans niet op waarde te schatten waardoor Quick Boys op voorsprong bleef.

sv Nootdorp bleef druk zetten op doel. Waar doelman Peter Messemaker eerst nog met moeite een inzet van nr. 9 tot hoekschop kon verwerken en even later nog voorzet vanaf de rechterflank onschadelijk maakte  bezweek de blauwwitte defensie vlak voor de rust alsnog onder de druk. Gokkend op de buitenspelval kwam de vrijstaande nr. 7 in balbezit die zich dat buitenkansje niet liet ontnemen en zijn team weer op gelijke voet  met Quick Boys bracht. Voor de rust bracht Chelton Linger Quick Boys voor de 2e keer in de wedstrijd op voorsprong.

Na de rust was weer snel het spelbeeld uit de 1e helft zichtbaar. Waar te verwachten leek dat sv Nootdorp door het hoge wedstrijdtempo van de 1e helft wel een tandje lager zou gaan spelen kwam men bedrogen uit.  Sv Nootdorp bleek in staat het hoge wedstrijdtempo te hanhaven.

Waar het erop leek dat beide tegenstanders elkaar in evenwicht hielden wist sv Nootdorp na 5 minuten spelen toch de gelijkmaker aan te laten tekenen. De blauwwitte verdediging zag er niet goed uit waardoor nr. 7 een actie kon maken waaruit nr. 11 kon worden bereikt die nu wel het doel wist te vinden.

Quick Boys werkte hard maar wist het gat in de verdediging maar niet te vinden en als men daar al in slaagde had men pech in de afwerking. Halverwege de 2e helft leek Maarten Bak een actie van  Jaap van der Plas af te ronden. Bak plaatste een lob op doel die door de doelman van sv Nootdorp maar net over de deklat kon worden getikt.

Weer zag Quick Boys er defensief niet goed uit toen nr. 11 in deze fase van de wedstrijd de defensie wist te verrassen en uit een onmogelijke hoek alsnog doel trof.  Een paar minuten later verkeek Marciano Kastoredjo zich op zijn tegenstander waardoor deze zich een vrije doorgang op het doel van de tegenstander verwierf. De inmiddels voor Peter Messemaker ingevallen Marc Hoogervorst wist met een knappe actie een grotere achterstand te voorkomen.

Quick Boys bleef zoeken naar de gelijkmaker maar bleef niet in staat de verdediging van de thuisploeg te verrassen. Daar slaagde sv Nootdorp veel beter in.  Weer leek nr. 7 te kunnen profiteren van de wanorde in de blauwwitte defensie, doordat hij de bal net naast doel plaatste bleef Quick Boys een grotere achterstand bespaard.

Met officieel nog een paar minuten te sparen leek Jaap van der Plas uit een rush vanaf de linkerflank alsnog in een doelrijpe positie te komen.  Hoewel Van der Plas onreglementair binnen het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt bleef de sanctie op deze overtreding uit.

In de consternatie na deze arbitrale misser wist sv Nootdorp de uitslag van de wedstrijd op 4 – 2 te bepalen.