Quick Boys komt treffer tekort in knotsgek slot

In een leuke en open avondwedstrijd ging Quick Boys strijdend ten onder tegen De Treffers. Het duel in Groesbeek kende een eindstand van 2-1, waardoor de thuisploeg ook meteen de koppositie heeft overgenomen.

Opnieuw een wedstrijd tegen een van de topploegen uit de Jack’s League, waarin de blauw-witten vooral in tactisch opzicht en positiespel toch iets tekortschoten. De ploeg had moeite met de felheid en het vroeg druk zetten van de tegenstander. En als er wel onderuit (of overheen) gevoetbald werd, was er teveel slordig balverlies op het middenveld. Een kwaal die met name de laatste weken te vaak de kop opsteekt.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. Aan beide kanten werd het regelmatig dreigend. Maar echt grote kansen waren schaars. Het was Quick Boys dat verreweg de grootste kreeg, na een klein kwartier spelen. De goed spelende Panka besloot een mooie actie met een uitstekende voorzet. Voor open doel trof Staal de onderkant van de lat. De bal stuitte naar beneden en was daarbij de doellijn niet gepasseerd, naar het oordeel van de grensrechter. Een minuut later had Van den Meiracker pech met een heerlijke halve omhaal die net over ging.

Kort voor de rust kon de lange spits nog gevaarlijk inkoppen, maar de keeper van De Treffers wist de bal net uit de hoek te tikken. Ondanks het iets betere veldspel van de thuisploeg had Quick Boys dus zomaar met een voorsprong aan de thee gekund en misschien wel gemoeten.

De toch al felle Groesbekers kwamen ook nog eens scherper uit de kleedkamer dan de gasten. Dat mag eigenlijk nooit gebeuren. In verdedigend opzicht hielp het ook niet mee dat steunpilaar Bjelica met rugproblemen leek te kampen. Hij moest dan ook al snel worden gewisseld voor Kamp, die trouwens heel behoorlijk inviel.

Binnen vijf minuten na de hervatting lag de bal al op de stip. Waar de scheidsrechter tot dan toe opvallend veel toeliet, was dit keer een werkelijk minimaal contact blijkbaar al voldoende om de thuisploeg een strafschop te geven. Laten we het op een vervroegd Sinterklaascadeau houden. Dat overigens niet werd uitgepakt, want de bal ging hoog over. Dan verwacht je een positieve boost voor Quick Boys. Maar het bleek juist een sein voor de ploeg uit Groesbeek om nog eens aan te zetten. En na kinderlijk verdedigen viel dan ook alsnog heel snel de 1-0.

De Katwijkers gingen daarna volop in de aanval, op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde een paar mogelijkheden op, maar De Treffers kreeg daardoor ook veel ruimte en werd regelmatig gevaarlijk.

De grootste kans voor de als altijd actieve El Kachati kwam een minuut voor het eind van de officiële speeltijd. Hij probeerde de bal over de uitgekomen keeper te spelen, maar die kreeg de vingertoppen er nog tegenaan. Dat was wel op of net over de lijn van het strafschopgebied, maar de assistent besloot om niet te vlaggen.

En een minuut later lag de 2-0 in het net, uit een counter. Een gelukkige treffer, waarbij Staal het schot van de doorgebroken speler kon blokken. Maar juist daardoor ging de bal tergend langzaam met een boogje over de uitgekomen Van der Helm. Een grotere achterstand bleef Quick Boys even later bespaard, met een schot op de binnenkant van de paal.

Toch kwam er nog een tegentreffer, in de tweede minuut van de blessuretijd. El Kachati scoorde uit de draai. Daarna volgde nog een aantal minuten met hectische momenten voor de goal van De Treffers. Van den Meiracker kwam nog heel dicht bij de gelijkmaker. De keeper was kansloos op zijn inzet, maar een verdediger wist de bal nog net weg te werken uit de doelmond. Helaas zat het de Katwijkers niet mee in deze slotfase.

Hopelijk kan Quick Boys constanter worden, dit basisniveau vasthouden en zich op enkele punten nog verbeteren. Dan zit er een mooi vervolg van het seizoen in en lijkt een plek bij de eerste vijf à zes ploegen zonder meer haalbaar.

Foto’s: Pro Shots