Voorbeschouwing De Treffers – Quick Boys

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys in Groesbeek de uitwedstrijd tegen De Treffers. De voorgaande twee edities leverden telkens drie punten op voor de blauw-witten. Het duel in Gelderland begint om 18:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T.R. Winkel. De inwoner van Leermens wordt geassisteerd door R. Janssen en F. Winter, terwijl S. Veekamp als vierde official fungeert. Reis mee en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen De Treffers!Onderlinge resultaten
In competitieverband troffen Quick Boys en De Treffers, van origine een zondagclub, elkaar slechts vier keer eerder. De primeur was op 29 september 2019. De Gelderlanders wonnen toen betrekkelijk eenvoudig op Nieuw Zuid dankzij treffers van Lowie van Zundert en Coen Maertzdorf (0-2). De terugwedstrijd werd een prooi voor de blauw-witten (3-1). Op een sfeervolle avond in Groesbeek stonden destijds de namen van Tommy Bekooij, Olaf van der Sande en Ricardo Kuyvenhoven op het scorebord.
In de heenwedstrijd van het vorige seizoen kon Quick Boys geen vuist maken tegen de goed georganiseerde Gelderlanders. Een doelpunt van Gavin Vlijter was voldoende voor de winst voor de ploeg uit Groesbeek. De uitwedstrijd werd gewonnen door Quick Boys. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de thuisploeg na de pauze op voorsprong dankzij een treffer van Jordy Thomassen. In de slotfase toonde Quick Boys veerkracht. Eerst tikte Youssef El Kachati een hoekschop tegen de touwen, terwijl even later invaller Tommy Bekooij een strafschop wist te benutten. In de blessuretijd groeide Paul van der Helm uit tot held van de avond door een elfmetertrap van de thuisploeg onschadelijk te maken.
De gedachten van de oudere supporter gaan echter terug naar een verder verleden bij het zien van de aankondiging van deze tweestrijd. Beide clubs streden in het seizoen 1990-1991 namelijk om de algehele amateurtitel. De Groesbekers waren destijds een maatje te groot voor de Katwijkers. Op sportpark Zuid wonnen de rood-zwarten met liefst 5-1. Ook de return in Katwijk werd een prooi voor De Treffers (3-4) waardoor zij zich destijds de terechte landskampioen mocht noemen. 

Mutaties
De selectie van De Treffers heeft enkele wijzigingen ondergaan. Oussama Bouyaghlafen (Almere City FC), Niels Fleuren (Top Oss) en Willem den Dekker (Gemert) worden gezien als de topaanwinsten van de club uit Groesbeek. Aan de andere kant zijn Leroy George (VVSB), Dennis Hettinga (DOVO0, Marlon Versteeg (DOVO), Jermo Wilsterman (De Bataven), Bram Zwanen (Gemert) en Pim Balkestein (gestopt) niet meer actief op sportpark Zuid.Stand van zaken
Met 32 punten uit 15 duels beleeft De Treffers een uiterst succesvolle eerste seizoenshelft tot nu toe. De ploeg van trainer Lee-Roy Echteld (54) heeft slechts één verliespunt meer dan koploper AFC. De Treffers bevinden zich sinds de start van de competitie in de top van het klassement. De Groesbekers verloren alleen van Kon. HFC (2-3), Jong Sparta Rotterdam (1-3) en Rijnsburgse Boys (0-3). Afgelopen zaterdag was De Treffers met 2-1 te sterk voor Scheveningen. Op sportpark Houtrust waren clubtopscorer Jordy Thomassen en Gavin Vlijter trefzeker namens de Gelderlanders.
Quick Boys trok afgelopen weekend aan het kortste eind in de topper tegen AFC. De blauw-witten begonnen goed op Nieuw Zuid en leidde halverwege met 1-0 dankzij een doelpunt van Danny van den Meiracker. De Amsterdammers kwamen echter in het laatste half uur sterk terug en wisten daarin driemaal het net te vinden (1-3).

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging via 06-15903522. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 12,50. De bussen vertrekken om 15:15 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Live-uitzending
Uiteraard wordt ook de wedstrijd De Treffers – Quick Boys weer rechtstreeks uitgezonden door Quick Boys TV. De live-registratie start om 18:00 uur, maar de uitzending begint al eerder. Kijk op ons QBTV kanaal via EyeconsVoor meer informatie over live kijken via Eyecons, kijk hier!Rondje langs de velden
Op de zestiende speeldag in de Jack’s League luidt het overige programma als volgt:
Jong Sparta Rotterdam – Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg – Spakenburg
IJsselmeervogels – Scheveningen
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam
AFC – OFC
Katwijk – FC Lisse
Koninklijke HFC – Kozakken Boys
TEC – Noordwijk