Quick Boys kopje onder in derby

Er zijn van die wedstrijden waarin het totaal anders loopt dan je vooraf verwacht. In een thuiswedstrijd en zeker in een derby, wil je je graag van je beste kant laten zien aan de trouwe supporters. Dan is het teleurstellend om met grote cijfers het onderspit te delven. Quick Boys kwam op Nieuw Zuid tegen vv Noordwijk van een koude kermis thuis.

Binnen een minuut kwamen de gasten al op voorsprong door voormalig Quick Boys speler Jesper de Vré. Die schade leek nog te repareren. Op aangeven van Sem van Duijn had Nick Broekhuizen na ruim tien minuten de gelijkmaker op zijn slof, maar hij zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Een paar minuten later werd Levi van Duijn kansrijk. Die doelpoging werd nog net gekeerd door doelman Lars Jansen. Daarna zat het de blauw-witten opnieuw niet mee, toen Ravelino Junte op de lat mikte.

Het wachten was op de gelijkmaker. Toch gooide Noordwijk roet in het eten. Na bijna een half uur spelen, werd weer Jesper de Vré gevonden uit een vrije schop. Hij profiteerde volop van alle geboden ruimte, doelman Van der Helm had geen antwoord op zijn schot. Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys en weer was het dezelfde tegenstander die zich liet gelden. Nu legde de Vré breed op Sem van Oosten, die moeiteloos de bal kon binnenlopen. Zo keek de thuisploeg na amper een half uur spelen al tegen een hopeloze 0-3 aan.

En de gifbeker was niet leeg. Met nog vijf minuten op de klok gaf arbiter Schaper na een lichte overtreding een strafschop cadeau aan Noordwijk. Daaruit kon De Vré zijn derde doelpunt scoren. De gasten hadden het zich makkelijk gemaakt en konden achteroverleunen. Quick Boys bleef onmachtig om het spelbeeld te laten kantelen en ging met een hopeloze 0-4 achterstand aan de thee. De ploeg dreigde door een complete offday kopje onder te gaan in de derby. Alleen een wonder zou nog een nieuwe thuisnederlaag kunnen voorkomen.

Jesse Reinders en Guus Offerhaus bleven achter in de kleedkamer. Met Danny van den Meiracker en Chima Bosman als verse krachten zou dat mirakel gerealiseerd moeten worden. Maar na een paar minuten kwam Quick Boys alweer in de problemen, toen Lucas Coopmans een doelpoging kon wagen. Doelman Van der Helm voorkwam een nog grotere achterstand.

De Katwijkers bleven naarstig op zoek naar een doelpunt maar kwamen niet verder dan een aantal hoekschoppen. Die werden door de lange mannen in de Noordwijkse verdediging simpel verwerkt. Er volgden nog meer wissels, het maakte allemaal niet uit voor de stand. Quick Boys slaagde er maar niet in om te scoren en zag halverwege de tweede helft de schade zelfs verder oplopen. Sem van Oosten kreeg veel ruimte en kon de 0-5 aantekenen.

De wedstrijd was gespeeld en iedereen snakte naar het laatste fluitsignaal. Gelukkig werkte de arbiter nu wel een keer mee. Na exact negentig minuten was deze nachtmerrie eindelijk voorbij.

De derby van deze jaargang tussen Quick Boys en vv Noordwijk zal een pijnlijke herinnering blijven voor de thuisploeg. Terwijl de tegenstander feestvierde, moest de thuisploeg de wonden likken. En dan begint het voorbereiden op de uitdagingen die nog komen. Voor de volgende wedstrijd bij Kozakken Boys is het zaak dat Quick Boys deze kater wegspoelt en in Werkendam weer voor de volle winst gaat.

Foto’s: Pro Shots