Quick Boys laat twee punten liggen op Ter Specke

Op het fraai verbouwde sportpark in Lisse namen de blauw-witten het op tegen de plaatselijke FC. Het werd een wedstrijd met twee gezichten, vanuit Quick Boys-oogpunt.

In de eerst helft waren de gasten heer en meester op het veld en hadden volledig grip op de tegenstander. Toch leverde dat niet al te veel serieuze kansen op. Tot in de zestien van Lisse zag het voetbal er prima uit. Maar te vaak was het ‘net niet’ bij de beslissende pass of actie.

Vooral Panka kreeg veel ruimte maar deed daar te weinig mee. Hij kreeg wat mogelijkheden, net als Runderkamp. El Kachati werd een keer gevaarlijk, maar de hoek was te moeilijk. De grootste kansen waren voor Levi van Duijn. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald, waarbij de verdediger nog bijna het eigen doel trof. En vlak voor rust kopte het Katwijkse talent goed naar de grond, maar had de pech dat de bal na de stuit net over de paal ging.

De thuisploeg kwam nauwelijks onder de druk uit en moest het hebben van opportunistisch spel. Toch werd het één keer heel dreigend voor het doel van Van der Helm. Maar de goalie was scherp, kwam goed uit en gaf voormalige ploeggenoot Stroo geen kans.

In de tweede helft speelde Quick Boys slordiger en was er minder druk op de bal. Daarmee verdween het veldoverwicht en kon Lisse er wat vaker uitkomen. Misschien was het ook juist wel een bewuste tactische keuze, want er kwam meer ruimte voorin en de blauwwitten kregen grotere kansen.

Keeper Cummings redde knap op een afstandsschot van Runderkamp. Daarna kreeg Lisse de enige grote kans na rust met een schot op de lat. Onderweg leek Van der Helm de bal ook nog net met de vingertoppen te raken. Het antwoord van de Katwijkers volgde snel. Invaller Junte kwam vrij voor de goal maar mikte op de paal.

Een inzet van Ket eindigde binnen de beruchte lijnen op de overduidelijk uitgestoken arm van Noordhoff. Maar de arbiter stond er blijkbaar niet goed voor en kende geen strafschop toe. Dezelfde verdediger haalde even later een schot van Panka van de lijn.

De allergrootste kans was voor El Kachati. De topscorer ging alleen op het doel af, koos de verre hoek maar mikte net aan de verkeerde kant van de paal. Op slag van het laatste fluitsignaal was er nog een scrimmage vlak voor de goal, waarbij drie blauw-witten geen kans zagen om de bal binnen te werken.

Daarmee eindigde deze streekderby zoals het begon en dat mocht vooral Quick Boys zichzelf aanrekenen. Dit was onnodig en ongewenst puntverlies in de strijd om de derde periode. Positief punt: net als vorige week werd van begin tot eind door het hele elftal geknokt voor een goed resultaat.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

Opstelling en wissels Quick Boys:

1 Paul van der Helm (k) ©
2 Chima Bosman (61. Bram Franken)
4 Jan-Willem Kamp
5 Aleksandar Bjelica
10 Levi van Duijn (56. Raveline Junte)
14 Jeffrey Ket
15 Nigel Ogidi Nwankwo (90. Borg Knijnenburg)
18 Youssef El Kachati
20 Tyrone Owusu
22 Dyllandro Panka
30 Nick Runderkamp

Opstelling FC Lisse:

13 Cummins (k) ©
18 Lewis
10 Noordhoff
5 Perez Stoof
2 Bormann
12 T. Zwetsloot
6 De Jonge
20 Klijbroek
8 J. Zwetsloot
9 Stroo
11 Hudepohl