Quick Boys laat vv Katwijk kansloos

Iedereen met een blauw-wit hart mag de komende tijd weer met de borst vooruit lopen in Katwijk. Quick Boys sloot de derby tegen vv Katwijk afgetekend winnend af. In de loop van de eerste helft kwamen de blauw-witten op voorsprong. vv Katwijk bleef in gebreke de schade te herstellen, zag in de tweede helft de achterstand verder oplopen en kon met kunst- en vliegwerk verdere schade voorkomen waardoor de wedstrijd met een 2-0 overwinning voor Quick Boys werd afgesloten.

Beide tegenstanders lieten er geen gras over groeien en gingen direct op zoek naar het vijandelijke doel, dat leverde voorlopig niets op. De ploegen deden maar weinig onder voor elkaar. De eerste kansen waren voor Quick Boys. Doelman Van Leeuwen wist zijn doel schoon te houden bij inzetten van Tyrone Owusu en Sem van Duijn. Voorlopig kwam Quick Boys niet verder dan een aantal hoekschoppen.

Als antwoord hierop wist vv Katwijk druk te zetten aan de andere kant van het veld. Dat leidde tot een kansje voor Sietse Brandsma, wiens doelpoging een eenvoudige prooi was voor doelman Paul van der Helm. Direct hierop liet aan de andere kant van het veld Quick Boys zich weer gelden. Sem van Duijn wist zich te ontdoen van zijn verdedigers om een doelpoging te wagen die werd gekeerd door doelman Van Leeuwen.

Beide tegenstanders hadden respect voor elkaar, waardoor arbiter Dröge zonder enig probleem de wedstrijd kon leiden. Totdat na een halfuur spelen Susan een zware overtreding beging, die met de mantel der liefde werd bedekt. De Katwijk-captain ontsnapte aan een kaart.

Kort hierop kwam Quick Boys op voorsprong, toen Nigel Ogidi Nwanko met een schot in de korte hoek een aanval afrondde en doelman Van Leeuwen kansloos liet. Eindelijk kreeg Quick Boys loon naar werken en was de voorsprong een feit. Dat smaakte naar meer. De blauw-witten gingen direct op zoek naar een verhoging van de score. Met hard werken werden de gasten onder druk gezet, waardoor vv Katwijk geen gelegenheid kreeg om op zoek te gaan naar de aansluittreffer. Met een 1-0 voorsprong voor Quick Boys gingen beide teams de rust in.

vv Katwijk begon de tweede helft zonder Sietse Brandsma. De komst van Jaymillio Pinas moest de oranje-zwarten impulsen geven de achterstand weg te werken en een kentering in het wedstrijdbeeld te forceren. Na een paar minuten moesten de gasten toezien hoe Quick Boys heerste en regelmatig gevaarlijk was, toen Jesse Reinders en Nick Broekhuizen schietkansen kregen. Het gewenste resultaat bleef voorlopig nog uit.

Eindelijk leek vv Katwijk iets terug te gaan doen toen Mathijs Hardijk gevaarlijk leek te worden. Maar hij moest zijn meerdere erkennen in Paul van der Helm die zijn doel schoon hield. Een paar minuten later werden de problemen voor vv Katwijk verder vergroot toen de hard werkende Sem van Duijn wist te profiteren van gestuntel in de oranje-zwarte defensie en de score kon ophogen.

Om alsnog een kentering te forceren bracht coach Anthony Correia halverwege de tweede helft drie wissels. In de loop van de wedstrijd zou blijken dat het effect daarvan uitbleef. Quick Boys bleef met hard werken en goed voetbal nog meer doelkansen produceren. Door net te weinig finesse bij de afronding en prima keepwerk van doelman Van Leeuwen bleven verdere doelpunten uit.

De voorsprong van Quick Boys kwam niet meer in gevaar en alles wat Quick Boys een warm hart toedraagt, kon zich opmaken voor de bevrijdende overwinning in deze derby. Die zege betekende een enorme ontlading bij publiek en spelers, die gezamenlijk een feestje konden vieren.

Foto’s: Pro Shots en Quick Boys Mediateam