Bekerzege in Heemskerk

Voor het eerst sinds 2017 kan Quick Boys weer eens deelnemen aan het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Tegen ADO’20 werd in de tweede kwalificatieronde een zwaarbevochten, maar wel verdiende 0-1 overwinning behaald.

De blauw-witten hadden er vanaf de aftrap duidelijk zin in. De gastheren werden helemaal teruggedrukt op eigen helft. Vooral Sem van Duijn was helemaal los en kreeg drie kansen binnen het eerste kwartier. De derde was raak: een heerlijke aanval maakte hij knap af, op aangeven van Reinders.

Daarna probeerde de ploeg van Thomas Duivenvoorden de voorsprong uit te bouwen en zo een snelle beslissing van de wedstrijd te forceren. Helaas lukte dat niet. Nog voor er een half uur verstreken was, kwam er een omslag in het spel van Quick Boys.

Aanleiding was de gedwongen wissel van Levi van Duijn, die bijna letterlijk de wedstrijd uitgeschopt werd. De scheidsrechter had de flinke overtreding gezien, maar gaf eerst voordeel. Daarna verzuimde hij de speler te waarschuwen, laat staan te bestraffen. Opvallend was dat juist de gasten nog voor rust te pas en te onpas kaarten voorgetoverd kregen. Vier keer geel maar liefst.

Leonard de Beste verving Levi naar behoren, maar de brille verdween uit het spel. Quick Boys leek ook gas terug te nemen, wellicht met het oog op de derby van zaterdag. De eerste echte kans voor de thuisploeg kwam in de 35e minuut en was een prooi voor keeper Fikkert. Maar de grootste mogelijkheid kreeg ADO’20 een paar minuten voor rust. Bij een vrije trap ging een aanvaller naar de grond en de bal op de stip. De inzet vanaf elf meter werd door de bekerkeeper kundig overgekeken.

Na rust probeerden de gastheren wat opportunistischer te spelen. Maar de defensie stond z’n mannetje, speelde de bal vaak rustig rond en waar het kon werd een aanval opgezet. Al in de 47e minuut was er een grote kans voor Meerstadt. Zijn kanonskogel van dichtbij werd vlak voor de doellijn met meer geluk dan wijsheid door een verdediger van richting veranderd.

ADO’20 werd af en toe dreigend, vooral met corners en vrije trappen. Het was allemaal te weinig om Quick Boys echt te verontrusten. Er werd geconcentreerd gespeeld, want er kan natuurlijk altijd een bal verkeerd vallen. Dé mogelijkheid van de tweede helft kwam aan de overkant, vlak voor tijd. Na een uitbraak kon Franken alleen op het doel af en had de beslissende 0-2 op de schoen. Maar de keeper was attent.

De blijdschap na het laatste fluitsignaal was er niet minder om. De bekerwinst werd gevierd met de trouwe aanhang. Want natuurlijk was ook op deze woensdagavond een flink aantal supporters afgereisd naar Heemskerk.