Quick Boys meer dan goed genoeg bij AFC

In de vijfde competitieronde mocht Quick Boys aantreden tegen AFC, op sportpark Goed Genoeg. De Amsterdammers waren uitstekend gestart met tien punten uit vier wedstrijden. In de laatste wedstrijd werd Spakenburg nog op eigen veld verslagen. Diezelfde zaterdag leden de blauw-witten tegen HFC een nederlaag op Nieuw Zuid, waar ze meer hadden verdiend.

Op voorhand dus een zware pot voor de ploeg van trainer Duivenvoorden. Zeker in de wetenschap dat er in de voorgaande zes ontmoetingen nooit werd gewonnen van deze tegenstander. Het dichtst bij de winst was Quick Boys aan het eind van vorig seizoen. Eveneens op de Zuidas eindigde een sterk optreden toen jammerlijk in een 1-0 nederlaag.

AFC stond met vertrouwen aan de aftrap en ging ook direct in de aanval. Dat duurde welgeteld een paar minuten. Daarna waren de Katwijkers aan zet, en de beurt ging eigenlijk nooit meer naar de andere kant. Er stond ook deze keer echt weer een team en iedereen haalde een goed niveau. Het werd geen wedstrijd met tientallen kansen en hachelijke momenten voor beide doelen. Maar Quick Boys was wel heer en meester, en verreweg de gevaarlijkste ploeg.

De verdiende goal in de 17e minuut kwam van Bosman. Hij bekroonde een mooie aanval en een prachtige steekpass van Junte. Er stond veel blauw-wit voor het doel, zodat de defensie keuzes moest maken. Daardoor was het schot van de rechtsback vanaf de zijkant extra verrassend en liet de keeper zich verschalken in de korte hoek. In de rest van de eerste helft vergaten de gasten zichzelf te belonen. Met name Sem van Duijn was een plaag voor de thuisploeg en kreeg meerdere mogelijkheden om de score te verdubbelen. AFC kon terugkijken op één kans, waarbij Jesse hoog over schoot.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Thomas Duivenvoorden had zijn team ook op deze situatie goed voorbereid. Dankzij de voorsprong kon Quick Boys geduldig blijven voetballen en rustig kijken waar een gaatje viel. Er werd kalm opgebouwd en heel balvast gespeeld, waardoor AFC geen voet aan de grond kreeg. Ook een driedubbele wissel van de gastheren waarbij onder meer Ignacio werd ingebracht, kon de ploeg niet verontrusten.

Sterker nog: een paar minuten later lag de 0-2 in het mandje. Meerstadt had van achteruit een prachtige opening op Sem van Duijn. De jongeling snelde over links naar het doel en liet de keeper met een heerlijke voetbeweging volkomen kansloos in de lange hoek. Dat werd natuurlijk uitgebreid gevierd met de aanhang, die deze middag de ogen uitkeek.

Het zou nog mooier worden. Invaller Broekhuizen was eerst al dichtbij met een schot dat rakelings over ging. Een kwartier voor tijd maakte hij heel beheerst de 0-3. Daar ging een geweldige aanval aan vooraf, met Levi van Duijn in een glansrol als aangever. De voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar. Zo kon Quick Boys een meer dan verdiende overwinning boeken.

Een zeer welkome driepunter, zeker met een pittig weekje voor de boeg. Eerst woensdagavond naar Heemskerk, voor de bekerwedstrijd tegen het verrassend presterende ADO’20. En dan zaterdag natuurlijk dé derby op Nieuw Zuid.

Foto’s: Pro Shots