Quick Boys mist direct na rust de focus in derby

UPDATE: inmiddels heeft ook Rijnsburgse Boys een verslag op de website geplaatst. Daarin wordt een eenzijdige versie gegeven van ‘gedoe tussen supporters’ voor de wedstrijd. Vanuit Quick Boys hechten we eraan dit beeld te corrigeren. Uit eigen waarneming kunnen we melden dat de eerste fakkels zijn geworpen richting de Quick Boys-aanhang, vanuit het Rijnsburg-vak achter het doel. Dit blijkt ook duidelijk uit bijgaande beelden, gemaakt vanaf de tribune. Later hebben we ook begrepen dat jeugdige supporters van Quick Boys daarbij zijn verwond.

De reactie hierop en alles wat vervolgens van beide zijden gebeurt, valt niet goed te praten en is onverkwikkelijk.

 

 

 
—————
 

Na negen wedstrijden op rij ongeslagen te zijn gebleven, weet Quick Boys weer wat verliezen is. Uitgerekend op de Middelmors werd een duidelijke nederlaag geleden: 3-0.

Daar zag het in de eerste helft nog helemaal niet naar uit. Maar de blauw-witten hadden na de thee blijkbaar hun concentratie achtergelaten in de kleedkamer. In iets meer dan tien minuten werd de wedstrijd helemaal weggegeven. Door twee keer veel te makkelijk verdedigen bij dode spelmomenten kreeg de tegenstander een duo simpele kopgoals cadeau.

Quick Boys begon nog fris en fruitig aan het duel. De ploeg van Grünholz nam het initiatief, zonder dat dat tot hele grote kansen leidde. Voetballend was het leuk tot halverwege de speelhelft van Rijnsburgse Boys. Maar vanaf daar was de passing te vaak heel matig, of er werden verkeerde keuzes gemaakt. Op die manier werd de thuisploeg meer en meer in de kaart gespeeld. Het waren precies die foutjes waar de ‘uien’ juist op loerden, om vervolgens snel vanuit de omschakeling te kunnen spelen.

De wedstrijd was redelijk in balans. Het spel golfde op en neer, zonder veel gevaar voor beide doelen. Van der Helm moest eenmaal handelend optreden toen Van der Moot op hem afkwam. Daarnaast was er een mogelijkheid van Spruijt. Aan de andere kant kwam Quick Boys niet veel verder dan een schot van Runderkamp. Ook claimden de gasten tot tweemaal toe een penalty. Eerst ging Knijnenburg naar de grond en later leek er toch echt sprake te zijn van hands. Beide keren wilde de arbiter van niks weten. De ruststand van 0-0 was een logisch gevolg.

En even later brak dus die fatale fase aan. Tussen de 1-0 en 2-0 had Van Kippersluis nog een grote kans, maar hij knalde over. De tweede tegentreffer had een verlammende uitwerking op de blauw-witten. Het geloof leek helemaal weg. Aanvallend lukte er weinig meer en voor Rijnsburg was het heerlijk voetballen. Een uitbreiding van de voorsprong leek veel dichterbij dan de aansluiting. Toch was ook voor de 3-0 weer hulp nodig van de gasten. Op het middenveld werd te lang gewandeld met de bal aan de voet, met veel medespelers voor de bal. Oliedom en duur balverlies was het gevolg.

Ervaren krachten had Grünholz allang niet meer achter de hand, mede door het ontbreken van de nodige spelers. Maar dat belette hem niet om voor het laatste kwartier toch alles op alles te zetten met een nieuwe dubbele wissel. Vroegindeweij (19) en Zwanenburg (18) werden tiener nummer drie en vier die de Haagse coach gebruikte in deze wedstrijd. De 18-jarige basisspeler Knijnenburg had hij net daarvoor vervangen. En Sem van Duijn (net 18) was in de 34e minuut al in het veld gekomen voor de geblesseerde Maatsen.

Zo werd het een avond om snel te vergeten. Of beter gezegd: een tweede helft om snel te vergeten. Maar ook weer eentje om van te leren. Dit is niet de manier om na rust uit de kleedkamer te komen en al die trouwe supporters in de kou te laten staan. In geen enkele wedstrijd en al helemaal niet in een dorpsderby.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Jan-Willem Kamp, Mohamad Mahmoed (61. Chima Bosman), Kevin van Kippersluis, Darren Maatsen (34. Sem van Duijn), Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo (75. Wouter Vroegindeweij), Lorenzo van Kleef, Youssef El Kachati, Borg Knijnenburg (61. Ricky van Haaren), Nick Runderkamp (75. Kees Zwanenburg)

Opstelling en wissels Rijnsburgse Boys: Zonneveld (k), Giellisse, Ros ©, Van der Moot, Jongeneelen, Zeldenrust, Zandbergen, Spruijt, De Bruin, Koomen, Van der Plas