Quick Boys overtuigt één helft

De fans beleefden in het thuisduel met Eemdijk 45 minuten een leuke eerste kennismaking op Nieuw Zuid met het vernieuwde Quick Boys. Voor rust overtuigden de blauw-witten en trakteerden zij het aanwezige publiek op vier fraaie doelpunten. In de tweede helft stokte de doelpuntenproductie en wisten de bezoekers voor de eretreffer te zorgen.

Met fris en aanvallend spel domineerde de formatie van trainer Edwin Grünholz vanaf het eerste fluitsignaal. Dat resulteerde in een tweetal treffers in het eerste kwartier. Eerst rondde Jim Beers een vlotlopende aanval af met een droog schot (1-0) en later was Youssef El Kachati het eindstation van een fraaie combinatie (2-0).

De thuisploeg liet in het vervolg van eerste bedrijf de teugels allerminst vieren en scoorde nog tweemaal. Nadat Beers binnen de beruchte lijnen ten val was gebracht, mocht El Kachati aanleggen vanaf elf meter. De spits faalde niet: 3-0. Het slotakkoord kwam op naam van Ravelino Junte die de bal na een hoekschop controleerde en knap binnenschoot (4-0).

Na de doelwisseling ging het tempo omlaag. Wellicht typisch voor de fase van de voorbereiding, maar er viel helaas een stuk minder te genieten in het tweede bedrijf. El Kachati was nog dicht bij zijn derde treffer – de inzet verdween in het zijnet – en het vizier van Nick Runderkamp stond een aantal maal niet op scherp. Aan de andere kant kon Stanly Heek voor de spreekwoordelijke eer zorgen door de enige treffer van de gasten te produceren: 4-1.

Aanstaande dinsdag komt Quick Boys wederom in actie. Dan is de kersverse competitiegenoot FC Lisse te gast op sportpark Nieuw Zuid. Er wordt dan om 20.00 uur afgetrapt.

Archieffoto: Pro Shots