Quick Boys pakt voor het eerst punt tegen Hardenberg

Elke club kent het wel. Van die tegenstanders die je gewoon niet zo liggen en vaak een garantie zijn voor puntverlies. Bij veel oudere Quickboyzers komt dan al gauw SV Marken naar boven. Ongeacht de stand op de ranglijst, wist je vooraf dat het lastig zou worden. In de veel recentere geschiedenis is HHC Hardenberg zo’n ploeg. Vier ontmoetingen tot nu toe betekenden vier nederlagen voor de blauw-witten. Nu is dit natuurlijk wel een team dat al jaren meedoet in de top van deze klasse.

Quick Boys wist deze middag tegen de nummer twee van de ranglijst in ieder geval beter voor de dag te komen dan in de eerdere duels. Voetballend deed de thuisclub goed mee en dat is knap tegen de oranjehemden. Zij weten elkaar makkelijk te vinden, beschikken over veel snelheid, zijn fysiek sterk en altijd fel in de duels. Het kan ook wel een irritante ploeg zijn. Elke beslissing in het nadeel of ander vermeend onrecht wordt luidkeels betwist, zowel in als naast het veld.

Om niet opnieuw in het mes te lopen, waren de blauw-witten wat voorzichtiger gestart dan gebruikelijk. De eerste helft leverde aanvankelijk dan ook niet veel spektakel op. Wel leek de tactiek een tijdlang te slagen. Hardenberg kwam niet veel verder dan twee gevaarlijke schoten voorlangs. Helaas werd de laatste daarvan in de 35e minuut door een Katwijks scheenbeen tot doelpunt gepromoveerd: 0-1.

De achterstand was voor Quick Boys het sein om meer de aanval te zoeken. Dat leverde bijna direct resultaat op. Twee minuten na de tegentreffer kwam El Kachati vrij voor het doel, maar trapte vervolgens half in het gras. Vervolgens schoot Kamp net voorlangs en miste ook Van den Meiracker uit een moeilijke hoek. In de blessuretijd leek de gelijkmaker alsnog te vallen in een lange scrimmage. Maar zowel een schot van Bjelica als een kopbal van Kamp werden van de lijn gehaald.

Kort na de thee kon Van der Helm zich onderscheiden. De goalie wist een gekruld afstandsschot over de lat te tikken. Even later leidde een mooie aanval van de thuisploeg tot de gelijkmaker. El Kachati schoot eerst nog op de voet van de doelman maar kon in de rebound de 1-1 binnenkoppen.

Uiteraard was ook dit doelpunt voor HHC aanleiding tot felle discussie richting de arbitrage. Er werd buitenspel geclaimd. Daar was geen sprake van, zo bleek later ook nog eens duidelijk uit de beelden. Scheids- en grensrechter kenden de treffer dan ook toe. Alle protesten werden weggewoven en trainer Diender kreeg zelfs de rode kaart voorgeschoteld. Toch leek de leidsman behoorlijk van slag, want tot verbazing van alles en iedereen mocht de keeper alsnog het spel hervatten. Een flashback naar Quick Boys-Kozakken Boys van enige tijd geleden. Natuurlijk waren het nu de blauw-witten die verhaal kwamen halen. Dat had tot gevolg dat de scheidsrechter weer naar zijn assistent liep en de goal werd toegekend.

Nu was het de beurt aan Hardenberg om volop de aanval te zoeken. Het dreigende puntverlies kwam de gasten natuurlijk slecht uit in de race om het kampioenschap. Dit offensief leverde dreigende momenten en een flink aantal hoekschoppen op. Toch bleef Quick Boys goed overeind, al kwam het zelf ook niet meer tot kansen. Na vorige week dus opnieuw een zwaarbevochten remise en daar kon iedereen op Nieuw Zuid wel vrede mee hebben.

Foto’s: Pro Shots