Quick Boys sluit competitie af met verlies

Het seizoen 2022-2023 zit erop. Quick Boys sluit het voetbaljaar af met een zesde plaats op de ranglijst. Uitstekende series werden afgewisseld met slechte prestaties. Misschien had er wel meer ingezeten. Feit blijft dat dit voor de blauw-witten de beste eindklassering ooit is, in de Tweede Divisie. 

Voorafgaand aan het slotduel met IJsselmeervogels had de formatie van scheidend trainer Edwin Grünholz nog een theoretische kans op het behalen van de derde periodetitel. Dan moest er in elk geval gewonnen worden aan de rode zijde van sportpark De Westmaat en daarnaast waren de blauw-witten afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Het balbezit was veelvuldig voor de bezoekers, maar heel veel kansen werden er niet gecreëerd. Aan de andere kant was Wessel Boer namens de thuisploeg wel trefzeker, waardoor IJsselmeervogels halverwege de wedstrijd op voorsprong stond.

De technische staf van de blauw-witten sloeg na de thee meteen aan het wisselen. Levi van Duijn, Sem van Duijn, Bram Franken én Danny van den Meiracker maakten hun opwachting binnen de lijnen. Laatstgenoemde stapte de dag ervoor in het huwelijksbootje met zijn Shelly Roby. De kersverse bruidegom stond ook op De Westmaat volop in de schijnwerpers, want met drie doelpunten kende de spits een uiterst geslaagde invalbeurt. Eerst viel een voorzet van Sem van Duijn pardoes voor de voeten van Van den Meiracker die daar wel raad mee wist. Amper een minuut later werd de invaller op de rand van buitenspel weggestuurd, omspeelde keeper Julian Prinsen en schoof de bal vervolgens in het lege doel: 1-2.

Quick Boys kon niet heel lang genieten van de voorsprong, want een fraaie treffer van Morad El Haddouti bracht IJsselmeervogels weer langszij. Enkele ogenblikken later werd een lichte overtreding van Nadir Achahbar, ingevallen voor Nigel Ogidi Nwankwo, door scheidsrechter Dröge bestraft met een penalty. Mike van de Laar stuurde Paul van der Helm de verkeerde hoek in en bracht de thuisploeg weer op voorsprong.

Het was nog niet gedaan met de scoringsdrift van beide ploegen. Van den Meiracker vervolmaakte zijn hattrick door op aangegeven van opnieuw Sem van Duijn zijn derde treffer van de middag aan te tekenen: 3-3. Zowel IJsselmeervogels als Quick Boys wilde aanspraak maken op de overwinning. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind, nadat scheidsrechter Dröge de bal opnieuw op de stip legde na een handsbal van Achahbar. Ook deze elfmetertrap werd feilloos binnengeschoten door Van de Laar, waardoor IJsselmeervogels de drie punten in eigen huis hield.

Voor de Spakenburgers is het voetbaljaar nog niet voorbij, de spelers van Quick Boys kunnen langzaam maar zeker hun koffers gaan pakken. De komende weken genieten zij van de zomerstop, voordat het eerste blok van de voorbereiding gaat beginnen onder leiding van nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden.