Quick Boys sprokkelt thuis een puntje tegen HFC

De blauw-witten zitten in een bijzonder magere periode. Sinds half november wist de ploeg maar vijf punten te verzamelen. Alleen IJsselmeervogels werd verslagen. Het was ook wel een lastige serie met onder meer tegenstanders als AFC, De Treffers, Rijnsburgse Boys, Hardenberg en Katwijk.

De thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC leek dan ook een uitgelezen mogelijkheid om weer eens drie punten toe te voegen aan het totaal. De Haarlemmers staan voor hun doen immers laag op de ranglijst. De Katwijkers misten wel een behoorlijk aantal vaste waarden. Bjelica, Junte, Staal en Van den Meiracker ontbraken op het wedstrijdformulier door schorsingen en blessures.

De drive om te winnen, zal er vooraf ongetwijfeld zijn geweest. Maar dat was in de eerste helft niet terug te zien. Quick Boys speelde fantasieloos en worstelde met zichzelf. Zonder tot groots voetbal te komen, bleef HFC moeiteloos overeind. Sterker nog: zij kregen twee grote kansen.

Een kopbal op de binnenkant van de paal had al een waarschuwing moeten zijn voor het team van Grünholz. Maar een kwartiertje later leidde onnodig balverlies de 0-1 van Eddahchouri in. De thuisploeg kwam niet verder dan een kleine mogelijkheid van Runderkamp.

De aanhang hoopte na rust een gretiger Quick Boys te zien, dat met meer vernuft ging spelen. Daar was in eerste instantie geen sprake van. Pas na een uur voetbal zorgde een dubbele wissel voor meer elan. Sem en Levi van Duijn hadden er duidelijk zin in.

Al heel snel viel dan ook de gelijkmaker, al was daarvoor wel wat hulp nodig. Een verdediger werkte de bal uiteindelijk in eigen doel. Het resterende deel van de wedstrijd was voor de blauw-witten. Vooral El Kachati werd een paar keer goed in stelling gebracht.

De topscorer kreeg twee behoorlijke kansen maar schoot beide keren veel te wild in, wat ten koste ging van de precisie. Vlak voor tijd mocht hij in mooie positie nog eens aanleggen voor een vrije trap. Deze keer kon de keeper nog net redden. Zo had Quick Boys tegen het einde toch nog de mogelijkheden om de felbegeerde drie punten in eigen huis te houden. Maar eerlijk gezegd had het daar op basis van de hele wedstrijd weinig recht op.

Zaterdag aanstaande is een vrije dag. Dat geeft de selectie en staf extra tijd om op te laden richting de wedstrijd tegen Jong Sparta in Maassluis. Hopelijk zien we daar dan weer een fris voetballend Quick Boys.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:
31. 0-1 Eddahchouri
62. 1-1 e.d.

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. Paul van der Helm (k) ©
2. Chima Bosman (75e Bram Franken)
4. Jan-Willem Kamp
6. Mohamad Mahmoed (61e Levi van Duijn)
7. Tommy Bekooij (61e Sem van Duijn)
14. Jeffrey Ket
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Youssef El Kachati
20. Tyrone Owusu
22. Dyllandro Panka (82e Nadir Achahbar)
30. Nick Runderkamp

Opstelling Koninklijke HFC:

Michaelis (k), Vlak, Hilton, Tros, Brandsma, Eddahchouri, Noordmans ©, Morgan, Offerhaus, Heeremans, Hulleman