Vrouwen 1 wint van stug S.J.Z.

Afgelopen zaterdag stond alweer de tweede competitiewedstrijd na de winterstop op het programma voor de dames van het vlaggenschip van de vrouwenafdeling. De heenwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag (S.J.Z.) werd met 1-4 gewonnen, maar er was vooraf geen sprake onderschatting. In verband met werkzaamheden waren er enkele afwezigen, waardoor de wedstrijd begonnen werd met 14 speelsters.

In de eerste 10 minuten waren de dames niet erg scherp, waardoor SJZ twee keer gevaarlijk werd uit een corner, dit waren gelijk ook de enige wapenfeiten van de tegenpartij. De vrouwen van Quick Boys kwam beter en beter in de wedstrijd om vervolgens de touwtjes strak in handen te nemen. Er ontstond een spelbeeld dat de staf en supporters inmiddels gewend zijn van onze Vrouwen 1: druk op de tegenstander en het creëren van vele kansen. De 1-0 kwam van de voet van Sanne van Beelen. Zij rondde een flitsende aanval over meerdere schijven aan de rechterkant af door de bal de kruising in te schieten. Hierna volgden er vele grote kansen, maar de bal wilde er niet in. Tirza Kromhout draaide goed weg in de 16 waarna een overtreding volgde, maar die werd niet bestraft met een penalty door de scheidsrechter. Ook een, volgens Quick Boys, zuiver doelpunt van Marieke van Hensbergen werd afgekeurd. Hierdoor was de ruststand slechts 1-0.

Na de rust kwamen er drie wissels in het veld en gingen de dames verder met aanvallen. Het veldspel werd echter wel onverzorgder, waardoor S.J.Z. een paar speldenprikjes kon uitdelen. Echt gevaarlijk werd dat niet en keepster Tara Meijer hield haar doel schoon. Het duurde wel tot de 89ste minuut voordat de dames de wedstrijd definitief beslisten. Na een lange rush van Sanne door het centrum, gaf zij de bal voor op Tirza die feilloos kon afronden. Direct na de 2-0 floot de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd en daarmee bleven de 3 punten op sportpark Nieuw-Zuid.

In de kleedkamer werd de overwinning gevierd, waarna het feest nog even doorging in het sponsorhome op uitnodiging van onze hoofdsponsor De Wit Beveiliging en Van Wezel Accountants. Uiteraard werd dit erg gewaardeerd!!