Quick Boys strikt Dustin Huisman

De lange verdediger speelt met ingang van volgend seizoen op sportpark Nieuw Zuid
De technische commissie maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met Dustin Huisman. De 24-jarige verdediger komt over van de profs van MVV en is met ingang van volgend seizoen inzetbaar voor de formatie van trainer Jasper de Muijnck. Huisman is een linksbenige centrale verdediger die tevens als linksback uit de voeten kan.

De in Amstelveen geboren Huisman viel in 1993 op tijdens de talentdagen van Ajax met als gevolg dat hij de jeugdopleiding van de Amsterdamse club mocht volgen. Huisman speede onder andere enkele jaren samen met Urby Emanuelson, Nigel de Jong en Daniël de Ridder.
Uiteindelijk werd Ajax in 2000 verlaten en koos Huisman voor FC Volendam. Op negentienjarige leeftijd leek hij als speler van Haarlem zijn doorbraak in het betaalde voetbal te maken. In totaal speelde Huisman op amateurbasis vierentwintig wedstrijden voor de eerstedivisionist waarin hij één keer wist te scoren. Toch kwam hij niet aanmerking voor een contract bij Haarlem en meldde Huisman zich bij de amateurs van Ajax. In het seizoen 2005-2006, waarin Huisman vijf competitietreffers voor zijn rekening nam, maakte hij een dusdanig goede indruk dat de proftak van de Amsterdammers hem een éénjarig contract aanbood. Zodoende werd Huisman ploeggenoot van onder meer Vurnon Anita, Jeffrey Sarpong, Gregory van der Wiel en Jan Vertonghen. Bij de beloften van Ajax pikte de Amstelvener regelmatig zijn wedstrijden mee. Aan het einde van het voetbaljaar meldde MVV zich bij de 1.93 meter lange verdediger. In Maastricht speelde Huisman in totaal dertien competitiewedstrijden.

Nadat Quick Boys enkele seizoenen geleden reeds geïnteresseerd was in de diensten van Huisman, namen de blauwwitten onlangs weer contact met hem op. Huisman, die tevens in de belangstelling stond van diverse andere hoofdklassers, besloot het aanbod van Quick Boys te aanvaarden. De webredactie wil Huisman van harte welkom heten en wenst hem in het nieuwe seizoen veel succes toe in het blauw-witte shirt. 

Geef een antwoord