Verslag Landenteams zaterdag 28 maart

De dag begon nat en glad. Vele natte en vieze shirtjes bij de 7×7 competitie. En een koploper die verloor. De jongste toppers konden hun wedstrijdjes spelen in een lekker lente zonnetje.
7 x 7 Competitie
Is het de druk? Was het slechte weer de oorzaak? België verloor zaterdag zijn eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Het laag geplaatste Ierland bezorgde onze zuiderburen een slechte dag door met 2-0 te winnen. De tweeling Dennis en Bart Cok maakte het verschil door te scoren.

Denemarken had het aanvankelijk moeilijk met Engeland. Maar de limonade heeft de Denen meer energie gegeven en werd het verschil van 3 doelpunten een feit. Gert van Duijn is “back on track”. Eindelijk weer eens meer een flink aantal doelpunten, 4 om precies te zijn. Matthiesh Kandayya scoorde eindelijk zijn eerste goal na de winterstop. Voor Engeland scoorde gast speler Rik Dijkhuizen 2 keer.

Spanje had moeten profiteren van het verlies van België. Maar Portugal dacht daar toch echt anders over. Ook zij hebben nu nog zicht op België door te winnen van Spanje. Matthijs Heeringa en Amerik Houwaart (opnieuw een beauty) scoorde voor de Portugezen. Paul van Duijn redde de spreekwoordelijke eer voor Spanje.

Door deze resultaten behoud België een voorsprong van 4 punten op de achtervolgers Spanje en Portugal. Ook Denemarken is nog niet kansloos.

4 x 4 Competitie
Frankrijk won met een kleine overwinning van Oostenrijk. Het werd 3-0 door goals van Bart Kuijt. Frankrijk blijft door deze overwinning koploper.

Finland had geen enkele moeite met Zweden. De Finnen hadden in Jouke Vlieland (7x) en Robin Ouwehand (8x) de doelpuntenmakers. Voor Zweden scoorde CorJan Kulk voor het eerst een goal.
Italië, met gastspeler Robin Ouwehand in de gelederen, walste over Nederland heen. Lars van der Plas is weer in vorm. Hij scoorde niet minder dan 9 doelpunten en werd daardoor topscorer van de dag. Robin scoorde 4x. Voor Nederland scoorde Jaco van der Plas en Jarno Ouwehand. Nederland moet zich herpakken, anders wordt het een vervelende wedstrijdserie in de winnaars poule.

Griekenland en Wales moesten in een onderling duel uitvechten wie de laatste ploeg zou worden in de winnaars poule. Wales was niet op gewassen tegen het Griekse geweld en moest een 4-0 nederlaag slikken. Sander van Duijn scoorde 3x en Jesse  Jonker 1x.

Frankrijk en Finland blijven de grote favorieten voor de voorjaarstitel. Nederland en Griekenland zijn out siders.

Programma zaterdag 4 april:

08:45 uur    Spanje – Denemarken
09:30 uur    Portugal – Ierland
10:15 uur    België – Engeland
       
11:00 uur    Italie – Oostenrijk
11:00 uur    Wales – Zweden
11:45 uur    Frankrijk – Nederland
11:45 uur    Finland – Griekenland

Zie in de bijlage de uitslagen, standen en topscorerslijsten

Geef een antwoord