Quick Boys tackelt TEC in Tiel

Het is altijd lekker om de competitie te beginnen met een driepunter. Zeker als de 1-3 overwinning meer dan terecht is. Maar zonder slag of stoot ging het bepaald niet op sportpark De Lok.

De wedstrijd startte wat onwennig. Pas na een minuut of tien gooiden de in het zeegroen spelende blauw-witten de schroom steeds meer van zich af en kwamen er mogelijkheden. Eerst werd Junte vanaf de zijkant bediend door Owusu, maar kon de bal net niet binnenglijden. Even later wist Beers zich goed vrij te spelen. Zijn harde schot kon net worden gepakt door de keeper.

En toen ging het even helemaal mis, na een half uur. Van der Helm leek een doorgeschoten bal makkelijk weg te kunnen werken. In plaats daarvan schoof hij de bal zo in de voeten van Mengerink, die dat buitenkansje niet liet lopen: 1-0.

Quick Boys leek even van slag door de tegentreffer. Toch kwam er nog een enorme kans voor Junte, die vrij kon inschieten. De bal ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Zelf kansen krijgen, beter spelen, weinig weggeven en toch achterstaan bij rust. Het leverde zure gezichten op, bij de spelers en supporters.

In de tweede helft was de ploeg van Grünholz duidelijk van plan om iets aan de score te doen. Dat gold duidelijk niet voor TEC. Zij waren al voor de thee aan het vertragen, maar wisten dat nog verder te verheffen tot een hogere kunstvorm. Blijkbaar met goedkeuring van de scheidsrechter, of misschien ontging het hem allemaal.

Quick Boys was duidelijk de fitste ploeg, werd steeds sterker en kwam regelmatig goed door. Alleen voor de goal van de tegenstander bleef het allemaal vrij ongelukkig.

Maar de kansen werden groter en groter. Het leek een kwestie van tijd dat de dikverdiende gelijkmaker zou vallen. El Kachati ging knap op het doel af en leek te kunnen afdrukken, maar hij besloot de bal breed te leggen. Helaas was er niemand meegelopen. Daarna kreeg Ket een goede mogelijkheid, maar hij schoot recht in de handen van de keeper.

In de 73e minuut was het dan eindelijk raak. Een scherpe corner van invaller Runderkamp werd onhoudbaar ingekopt door Van den Meiracker. De blauw-witten namen zeker geen genoegen met 1-1. De een na de ander nam het vijandelijke doel onder vuur. Zo’n tien minuten na de gelijkmaker kwam de ploeg op voorsprong. El Kachati werd op snelheid gelanceerd en wist mooi af te ronden.

Een karrenvracht aan blessuretijd was niet meer besteed aan het moegestreden TEC. Wel aan Quick Boys dat in de 97e minuut de stand op 1-3 bracht. El Kachati onderschepte de bal en wist Junte te bereiken. Die omspeelde de keeper en verdediging en liet de opgeluchte aanhang juichen.

Foto’s: Pro Shots