Quick Boys verliest van Kozakken Boys: 0-2

Quick Boys heeft de eerste wedstrijd van de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen met 0-2 verloren van Kozakken Boys, de regerend kampioen van de Topklasse van de zaterdagamateurs. Beide doelpunten van de Werkendammers waren het gevolg van ongelukkig uitverdedigen van de blauwwitten.

Het trainersduo Jan Zoutman en Martin Steenvoorden lieten nieuwkomers Delano a Cohen, Yuri Guijt, Mohamed El Osrouti en Jerghinio Sahadewsing aan de aftrap verschijnen. Ook Martijn de Zwart, Henry Opoku, Anthony Bentem, Joey Ravensbergen, Stefan van der Plas, Jesse Driebergen en Yordi Teijsse deden mee vanaf het eerste fluitsignaal.
In een boeiende eerste helft kreeg Quick Boys de meeste kansen. Met name El Osrouti liet zich een aantal keer gelden aan de rechterkant en bracht Teijsse regelmatig in stelling. De van zondagtweedeklasser TAC’90 overgekomen Hagenaar was met een doelpoging nog het dichtst bij een treffer, maar keeper Hogendoorn kon de bal tot hoekschap verwerken. Aan de andere kant zorgde Madjer Lukoki met enige regelmaat voor gevaar in de blauwwitte defensie, die voor rust weinig kansen weggaf. Een moment van onoplettendheid leidde de openingstreffer in. Ravensbergen leek de bal na een scrimmage voor het doel van De Zwart eenvoudig te kunnen ruimen, maar de linksback nam iets teveel tijd waardoor zijn schot kon worden geblockt door Everton Pires Tavares. De bal verdween pardoes in het doel: 0-1.
De handelingssnelheid van de spelers van Kozakken Boys, dat over drie weken de competitie start met een uitwedstrijd tegen RVVH, lag hoog. De Werkendammers zullen ongetwijfeld weer hoge ogen gaan gooien in het nieuwe seizoen. Niettemin schroomden de blauwwitten niet om flink druk te zetten en vooruit te spelen. Dit is de manier van spelen die Zoutman voor ogen heeft. Ook tegen de kampioen van de Topklasse.

Na de doelwisseling vonden de nodige wissels plaats. Alleen De Zwart en A Cohen bleven staan. Thomas de Vries en Robert Steemers maakten in de tweede helft hun officieuze debuut voor Quick Boys. De tweede helft was van beide kanten minder sprankelend. Na balverlies van Jaap van der Plas op het middenveld werd Hermon Tekleab weggestuurd. De aanvaller faalde niet oog in oog met De Zwart en bracht de stand enkele minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter F. de Winter uit Blaricum op 0-2.

Komende week neemt Quick Boys voor de derde achtereenvolgende keer deel aan het Vallei & Rijn Toernooi in Veenendaal. Op donderdag 6 augustus om 18:45 uur treden de blauwwitten aan tegen gastheer GVVV. Twee dagen later, op zaterdag 8 augustus om 14:00 uur, speelt de formatie van trainer Jan Zoutman tegen DVS’33 Ermelo. Vorig seizoen won Quick Boys het Vallei & Rijn Toernooi.

Geef een antwoord