Quick Boys verslaat Spijkenisse in oefenduel (2-0)

Door de winterse weersomstandigheden kon de competitiewedstrijd tegen Jong FC Volendam gisteren geen doorgang vinden. In plaats daarvan werd op het kunstgras van veld 2 geoefend tegen zaterdaghoofdklasser Spijkenisse. Na een povere eerste helft en een betere tweede helft werd het uiteindelijk 2-0 voor de blauwwitten.

Spijkenisse draait momenteel bovenin mee in de Hoofdklasse A en zat vorig seizoen nog bij Quick Boys in de competitie. Dankzij goals van Teijsse en Hoek en een late tegentreffer van Spijkenisse won Quick Boys destijds in eigen huis met 2-1.

Trainer Jan Zoutman had voor het oefenduel zijn elftal op zes plekken gewijzigd ten opzichte van de competitiewedstrijd van vorige week bij ONS Boso Sneek (0-0). Hamdani, Groot, Hoek, A Cohen, Misa Danso en Kabasele kregen ditmaal de kans zich in de basis te laten zien. Nieuwkomer Herman Kabasele was in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk, maar tot grote kansen leidde het niet. Aan de andere kant kwam Spijkenisse er eenmaal goed uit, een aanval waar doelman Martijn de Zwart attent op reageerde. Tot aan de rust kabbelde de wedstrijd voort zonder grote noemenswaardigheden.

In de tweede helft zette Quick Boys er een tandje bij en was het vanaf de aftrap dreigend. Zo kreeg Milan Hoek een opgelegde kans na een puike voorzet van Kenneth Misa-Danso, maar hij kreeg de bal niet tussen de doelpalen. Halverwege de tweede helft kwamen Ravensbergen, Van Steen, Opoku en Driebergen in de ploeg. Enkele minuten na de wissels sloeg Delano a Cohen toe. De aanvoerder, die weer helemaal terug is na lang blessureleed, schoot Quick Boys met een heerlijke poeier op voorsprong na een goede voorzet van invaller Joey Ravensbergen. Quick Boys bleef de bovenliggende partij en kwam een kleine tien minuten later op 2-0. Robert Steemers miste eerst vrij voor de keeper, maar werkte de rebound alsnog knap binnen.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor de blauwwitten, die volgende week opnieuw thuis spelen. Mochten de weersomstandigheden het toelaten zal er worden gevoetbald tegen SteDoCo, dat momenteel op de elfde plaats staat in de Derde Divisie.

Meer foto’s van de wedstrijd zijn te vinden in de Fotomap.

Scoreverloop: ’70 1-0 (A Cohen), ’78 2-0 (Steemers)

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Hamdani (’66 Opoku), Bentem, D. van der Plas, Groot (’66 Ravensbergen), Hoek (’66 Driebergen), J. van der Plas, A Cohen, Misa-Danso (’77 Den Hartog), Kabasele (’66 Van Steen), Steemers