Quick Boys voetbalt een half uur in Hardenberg

Dik tien minuten in de openingsfase en ruim een kwartier in de tweede helft. Laten we het afronden op een half uur totaal, waarin Quick Boys in Hardenberg liet zien dat het prima tegenstand kan bieden aan een tegenstander als HHC.

Wat er in die overige speeltijd gebeurt in de hoofden van de spelers, is voer voor sportpsychologen. Slordigheden, dom balverlies en niet vol de duels ingaan. Soms oogt het zelfs laks, ongeconcentreerd en ongeïnspireerd.

Geen enkele ploeg speelt 90 minuten lang goed voetbal, zeker niet op dit niveau. Maar bij de ploeg van Grünholz is wisselvalligheid binnen wedstrijden dit seizoen wel erg vaak troef. In mindere fases kun je compenseren met hard werken en teamgeest. Op die manier zijn ook vaak genoeg duels toch over de streep getrokken. Maar momenteel straalt die bereidheid er niet bij iedereen vanaf. En dan wordt het heel lastig om punten te pakken. Tegen wie dan ook.

Misschien snakken spelers naar het eind van de competitie. Of duurt de periode met zoveel afwezigen gewoon te lang. Feit is de negatieve serie nu al vijf nederlagen telt. Dat kan een keer voorkomen, zeker als je toevalligerwijs tegen de huidige top vijf van de ranglijst hebt gespeeld. Maar niet zonder volle focus, beleving en inzet. En niet alleen een half uur.

Zoals gezegd startte Quick Boys best aardig op sportpark De Boshoek. Het spel golfde op en neer, met kleine kansjes aan beide kanten. Maar na ruim een kwartier ging het al mis, na een verdedigende beginnersfout bij de achterlijn. Ook centraal oogde het niet scherp en Drost kon dan ook ongehinderd de 1-0 aantekenen.

Daarmee was de toon wel gezet, tot aan de rust. De gasten grossierden in slordig balverlies, foute terugspeelballen en slappe duels. HHC Hardenberg waande zich in een voetbalparadijs en kon doen wat het wilde. Zonder zelf tot groots voetbal te komen, kreeg de thuisploeg een aantal kansen die overigens niet werden verzilverd.

Na de thee voerde Grünholz een wissel door. Voetballend werd het nog niet meteen veel beter, maar Quick Boys kreeg iets meer controle over de wedstrijd. In ieder geval was het niet meer zo’n open huis als in de eerste helft. Net als vorige week tegen Jong Sparta kwam Sem van Duijn na rust ook meer toe aan fraaie acties. Wel moest hij na een uur moegestreden het veld ruimen voor een andere jongeling. Net terug van een blessure zorgde Levi van Duijn direct voor wat meer elan in de ploeg.

De Katwijkers werden sterker en al snel leek de gelijkmaker van El Kachati een feit. Naar het oordeel van de grensrechter was het echter buitenspel. Toch viel de 1-1 kort daarna alsnog. Na een goede pass van Van Kippersluis kon Bekooij de keeper uitspelen en koel afronden. Het zag ernaar uit dat de ploeg ging doordrukken, want een paar minuten later wist El Kachati opnieuw het net te vinden. En weer volgde een vlagsignaal van de grensrechter.

Het bleef wachten op de voorsprong voor de blauw-witten, maar ineens viel de 2-1 aan de andere kant. En in de 84e minuut kreeg Nwanko ook nog rood, na een op het oog lichte overtreding buiten de zestien. Het werd blijkbaar beoordeeld als een doorgebroken speler. Al met al erg zwaar gestraft. En behoorlijk inconsequent bovendien, van de verder prima leidende arbiter. Want vlak voor de tegengoal liet de gefrustreerde Mannes van HHC zich flink gaan. Het was voor iedereen duidelijk: natrappen. En daar staat nu eenmaal maar één sanctie op. Toch bleef zelfs de gele kaart op zak.

In ieder geval was de wedstrijd na de uitsluiting van de linksback wel gespeeld. Dat het nog 3-1 werd, was vooral van belang voor de statistieken. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor Hardenberg.

Je zou kunnen zeggen dat de competitie voor Quick Boys op deze manier als een nachtkaars uitgaat. Maar cijfermatig is de club nog niet eens veilig. Dus de belangen zijn echt te groot om het op z’n beloop te laten!

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Kees Zwanenburg (41. Kevin van Kippersluis), Mohamad Mahmoed (87. Dirk van Duijn), Tommy Bekooij, Borg Knijnenburg (46. Mattijs Koster), Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Lorenzo van Kleef, Sem van Duijn (60. Levi van Duijn), Youssef El Kachati (87. Wouter Vroegindeweij), Chima Bosman

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman (k), Görtz, Church, Manuhutu, Van der Leij, Etten, Jones, Bouws, Klok, Reinders en Drost