Quick Boys Vrouwen 1 – December

Voor Quick Boys Vrouwen 1 waren er deze maand nog twee wedstrijden te gaan in de Tweede Klasse B (West II) alvorens de winterstop begon. Tegenstanders waren koploper Oostkapelle en de nummer drie RKAVV. Daar waar vooraf werd gehoopt (bonus)punten te pakken, werd er helaas tweemaal verloren.

03/12: Oostkapelle – Quick Boys (1-0)
Voor de verste uitwedstrijd van dit seizoen werd afgereisd naar Zeeland, waar de wedstrijd tegen koploper Oostkapelle op het programma stond. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin Quick Boys gelijkwaardig was aan de tegenstander. Helaas werd er vlak voor rust gescoord door Oostkapelle. De tweede helft begon moeizaam, maar de laatste twintig minuten was het wachten op de gelijkmaker. Ondanks veel inzet lukte het niet om een verdiend punt uit het vuur te slepen.

10/12: Quick Boys – RKAVV (2-5)
De heenwedstrijd werd gelijkgespeeld en het gevoel om in eigen huis de winst te pakken was dan ook reëel. Helaas werd het een teleurstellende wedstrijd waarin de vrouwen niet scherp aan de wedstrijd begonnen. Binnen vijf minuten werd de 0-1 gescoord. En zo speelde Quick Boys een wedstrijd waarin achter de feiten aangelopen werd. Toch kwam de ploeg tot tweemaal terug van een achterstand. Na de 2-2 vlak voor rust en veel druk op de tegenstander werd met vertrouwen de kleedkamer opgezocht. Van de felheid en druk was in de beginfase van de tweede helft niets terug te zien. Binnen vijf minuten en na knullig verdedigen stond het zomaar 2-4. In de slotfase werd nog de 2-5 gescoord voor de statistieken. De wedstrijd was echter allang verloren.

Zo staan de vrouwen op de helft van de competitie op een gevaarlijke tiende plek (van de 12 clubs) en moet er vol aan de bak worden gegaan om nog wat plekken te stijgen. Ondanks de smalle groep van veertien speelsters is er voldoende vertrouwen in een goede afloop. Met ondersteuning vanuit Vrouwen 2 en de MO-19 lukt het om een goed team samen te stellen voor wedstrijden. Qua voetbal kunnen de meiden het zeker aan. Voor 2017 zullen de resultaten hieraan gekoppeld moeten gaan worden en daar gaan we voor.

Vanuit staf en spelersgroep wensen wij iedereen alvast fijne feestdagen toe!