Martin Steenvoorden gaat niet verder op sportpark Nieuw Zuid

Aan het einde van het seizoen vertrekt Martin Steenvoorden bij het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys. De 49-jarige Amsterdammer heeft gedurende twee jaar de rol van assistent-trainer bekleed bij de blauwwitten, maar zal nu op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Steenvoorden, in het verleden eveneens vijf seizoenen als speler actief op sportpark Nieuw Zuid, kwam over van WV-HEDW en mocht in zijn debuutjaar als staflid het kampioenschap vieren met Quick Boys. Na een aarzelende start van het nieuwe seizoen hebben de blauwwitten inmiddels de weg omhoog gevonden in de Derde Divisie en voeren zij de stand aan in de strijd om de tweede periodetitel. De rechterhand van hoofdtrainer Jan Zoutman ziet echter af van een langere samenwerking. ,,De band met Jan en de overige stafleden is ijzersterk. Ik heb het bovendien nog steeds heel erg naar mijn zin bij Quick Boys. Ik werk samen met fijne mensen bij een prachtige club. Maar ik moet ook aan mezelf denken en mijn gevoel zegt dat het tijd is om iets anders te gaan doen. Tegelijkertijd zal ik er alles aan doen om binding te blijven houden met Quick Boys,” aldus Steenvoorden in een eerste reactie.
Bij zijn vorige club heeft hij enkele jaren op eigen benen kunnen staan. Zijn vertrek bij Quick Boys houdt niet automatisch in dat hij elders als hoofdtrainer aan de slag zal gaan. ,,Ik wil me de komende tijd rustig oriënteren op de mogelijkheden die ik heb. Het is destijds een heel goede stap geweest om naar Quick Boys te komen en hier als assistent-trainer te gaan werken. Dat kan ik iedere trainer aanbevelen! Nogmaals, het is een gevoelskwestie. Ik wil voorkomen dat ik mezelf volgend jaar betrap dat ik minder plezier heb bij het uitvoeren van mijn taken. Daarom ga ik nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar ik blijf altijd aan de club verbonden. Ik heb de afgelopen tijd weer heel veel nieuwe mensen leren kennen, naast de kennissen die ik in de jaren negentig heb opgedaan. Zij geven mij een warm gevoel als ik op Nieuw Zuid ben,” besluit de zelfstandig ondernemer.

Het Technisch Management betreurt het aanstaande vertrek van Martin Steenvoorden, maar respecteert zijn besluit en zal de komende periode gebruiken om een adequate vervanger te vinden.

Geef een antwoord