Samen sterk tijdens Quick Boys – FC Lisse

Na een week vol emoties en veel in- en extern overleg over de gebeurtenissen bij IJsselmeervogels kan morgen de thuiswedstrijd tegen FC Lisse worden gespeeld.

Op dit moment is het (strafrechtelijk) onderzoek nog in volle gang. Dat zal op afzienbare termijn leiden tot vervolging van degenen die zich vorige week ernstig hebben misdragen. Het is belangrijk om nogmaals te benadrukken dat het om een zeer beperkte groep vandalen gaat. De overgrote meerderheid van onze supporters steunt de club in woord en daad op een positieve manier, altijd en overal! Er is ook waardering en respect voor mooie geregisseerde sfeeracties die vooraf zijn aangekondigd en besproken, zoals bijvoorbeeld tijdens de viering van het kampioenschap en bij grote derby’s.
Maar helaas zijn er afgelopen zaterdag door bepaalde personen heel bewust absolute grenzen overschreden.

Wij vragen onze supporters om de club zaterdag niet alléén in sportieve zin te steunen, maar ook in de vorm van sociale controle.
Als wij het samen niet voor elkaar krijgen om excessen zoals afgelopen zaterdag te voorkomen dan is dat een zeer serieuze bedreiging voor de toekomst van Quick Boys en zal de club hard geraakt worden op vele manieren. Dat is iets wat we als echte Quick Boys-supporters absoluut niet willen!

Laten we ook niet vergeten dat wedstrijden van Quick Boys 1 alleen maar gespeeld kunnen worden door de inzet van een grote groep vrijwilligers. Het is van groot belang dat zij met respect wordt behandeld. Denk met name aan onze stewards, die in het belang van de club bezig zijn met de veiligheid van ons allen: kinderen, supporters, leden, sponsoren, spelers en staf van Quick Boys 1 etc. maar ook proberen te voorkomen dat de club (zware) straffen krijgt opgelegd vanuit de KNVB of andere instanties!  
 
Voor aanstaande zaterdag willen wij de volgende afspraken nog eens benadrukken:

  • We steken géén vuurwerk / rookpotten / fakkels af
  • We tonen respect voor onze stewards in woord en daad
  • We spreken elkaar aan op negatief gedrag
  • We accepteren géén vernielingen
  • We accepteren géén provocaties
  • We staan met z’n allen als één man achter de club en Quick Boys 1
  • We zorgen er samen voor dat iedereen zich veilig en welkom voelt op Nieuw Zuid

Quick Boys is van ons allen en personen die proberen de club kapot te maken pakken we samen aan! Het woord ‘eensgezind’ uit ons clublied is nu actueler dan ooit.
Wij vertrouwen op je medewerking. Echte Quick Boyzers laten elkaar niet vallen, maar staan voor hun club.

Bestuur K.v.v. Quick Boys
Bestuur Businessclub
Supportersvereniging Quick Boys
Quick Boys Tifosi / sfeercommissie

quions4_1

Geef een antwoord