Quick Boys Vrouwen handhaaft zich in 2e klasse

Zaterdag 8 juni. De finale van de nacompetitie op neutraal terrein. Onze hoofdmacht speelt bij Ter Leede, en de tegenstander is derdeklasser EMM’21 VR1 uit Roelofarendsveen. Onder leiding van scheidsrechter Van der Salm wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Het wordt vrij snel duidelijk dat beide ploegen niet meteen het achterste van hun tong laten zien, want het duurt tot de 20e minuut voordat er echt iets gebeurt. En dan is het ook meteen raak. Judith’s pass bereikt Noa, die in het duel nog net met het puntje van haar schoen de bal met een “Kieft-effect” binnentikt. Wie dacht dat deze goal de wedstrijd zou openbreken, kwam bedrogen uit. Op wat corners na is er nauwelijks iets te melden. EMM’21 probeert rustig op te bouwen en de spits te bereiken, maar Tirza staat haar vrouwtje. Quick Boys speelt iets vaker de lange bal, maar het lukt veelal niet om Noa en Maartje te bereiken. Daarom gaan we met een 1-0 voorsprong rusten.

De start van de tweede helft verliep zoals de eerste eindigde, maar Marieke bracht daar echter verandering in. Haar snoeiharde schot werd door de keepster ternauwernood gered. In de scrimmage die daarna ontstond, maakte een speelster van EMM’21 hands. De penalty werd koelbloedig binnengeschoten door Caroliene, wat leidde tot een 2-0 voorsprong. Met Julia voor Marieke was het laatste half uur vooral gericht op verdedigen en counteren waar mogelijk, iets dat de blauwwitten de laatste tien winstpartijen vaak goed hadden uitgevoerd.

In de 25e minuut van de tweede helft zorgde Charlotte met een fraaie redding ervoor dat EMM’21 niet terugkwam in de wedstrijd. Vijf minuten later schoot Maartje op de lat. Kort daarna was het toch Maartje die alsnog scoorde en de 3-0 binnenkopte.

Evy Heeringa mocht haar debuut maken en verving Noa. Ook Vera T. en Iris kwamen in het veld voor Rosanne en Maartje. Het was even schrikken toen Annaroos op de grond lag, maar gelukkig viel het mee. De wedstrijd zat op slot, de Katwijkse verdediging, met de uitstekende backs Dieuwertje en Louise, kwam niet meer onder druk te staan.

Na zes minuten extra tijd klonk het eindsignaal. Er was opluchting, maar vooral ook blijdschap bij de meiden en de staf. Quick Boys VR1 speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse!