Quick Boys – v.v. Noordwijk: 0-1

Een gelukkig v.v. Noordwijk laat Quick Boys met lege handen achter

Het gros van de vele toeschouwers had zich al neergelegd bij een puntendeling tussen de beide buren. In de extra tijd benutte invaller Maik van Zanten één van de schaarse kansen die v.v. Noordwijk tijdens de wedstrijd wist te creëren en schoot zijn team naar de overwinning.

 

Quick Boys startte in de zelfde samenstelling als in de succesvol afgesloten wedstrijd tegen Ter Leede.  Vanaf acquit trachtten de blauwwitten de gasten onder druk te zetten.  v.v. Noordwijk was niet onder de indruk. Men  liet de blauwwitte storm uitrazen om zich vervolgens regelmatig, zonder gevaarlijk te worden, op de speelhelft van Quick Boys te laten zien.  Door de spelwijze van beide tegenstanders ontstond er een wedstrijd waarin beide tegenstanders weinig voor elkaar onder deden maar ook geen gevaar wisten te stichten.

Quick Boys was op zoek naar een manier om v.v. Noordwijk toch onder druk te krijgen. Vooralsnog wisten de blauwwitten de defensie van v.v. Noordwijk niet in de problemen te brengen. Door vroeg te storen en veel vaker de afvallende bal te veroveren wisten de roodwitten het spel van Quick Boys te ontregelen. Wilden de blauwwitten tot scoren komen dan zou het wedstrijdtempo verhoogd moeten worden en zou het spel over minder schakels moeten plaatsvinden.

Met nog een kwartier te spelen leek v.v. Noordwijk door Raymond Manuputty voor de eerste keer in de wedstrijd gevaarlijk te worden. Nieuwkomer Gerard Aafjes wist het gevaar te neutraliseren. Een paar minuten later mocht Quick Boys na een overtreding op Philippe den Hartog ca. 20 meter vanaf het doel een vrije schop nemen. specialist Jaap van Duijn  mikte de bal net over het doel van doelman Mustafa Amezrine. Met de rust in zicht zette Quick Boys aan om voor rust op voorsprong te komen. Weer moest de defensie van v.v. Noordwijk met een overtreding op Philippe den Hartog, ditmaal net buiten het strafschopgebied ter hoogte van de achterlijn, aan de noodrem trekken. De vrije schop werd tot hoekschop verwerkt. Die hoekschop kwam in de voeten van Gerard Aafjes die de bal over de doellijn werkte.  De goal werd voor alles en iedereen rond Quick Boys helaas afgekeurd wegens buitenspel van Gerard Aafjes.

Na de rust kwamen beide tegenstanders in ongewijzigde samenstelling terug in het veld.  Quick Boys werkteafbeelding016_qb-nw hard om op voorsprong te komen, maar de blauwwitte aanvallers lagen aan banden van de defensie van v.v. Noordwijk die maar weinig weggaf.  Quick Boys viel aan, terwijl v.v. Noordwijk zich beperkte tot de counter waaruit de Noordwijkers niet gevaarlijk wisten te  worden.

Bijna halverwege de tweede helft mocht Quick Boys ver vanaf het doel van doelman Amezrine een vrije schop nemen. Jaap van Duijn dwong de doelman van v.v. Noordwijk tot het uiterste, de goalie tikte de prachtige bal van Van Duijn net over de deklat. Nog was het gevaar voor v.v. Noordwijk niet geweken. Uit de kort genomen hoekschop die hieruit voortvloeide kon Jaap van Duijn weer een doelpoging wagen, weer was doelman Amezrine spelbreker door de bal weer over de deklat te tikken. 

Een paar minuten later was het wel even schrikken voor Quick Boys toen Nick Brouwer plotseling in een kansrijke positie werd gemanoeuvreerd. Brouwer schrok van de kans en werkte de bal naast het doel.  Aan de andere kant bleef Quick Boys aandringen maar v.v. Noordwijk liep geen averij op.

Beide coaches sloegen aan het wisselen. Na de wissel van Harry Zwarthoed voor Milan Hoek werden bij Quick Boys ook nog Jeroen Ketting en Thom de Vries gebracht voor Yordi Teijsse en Philippe den Hartog.  Amper in het veld leek Jeroen Ketting op aangeven van Jesse Driebergen gevaarlijk te worden, Ketting kreeg de bal onvoldoende onder controle om de bal over de doellijn te werken.

Voor v.v. Noordwijk was coach Oscar Alkemade eveneens aan het wisselen geslagen. Bij zijn laatste wissel bracht Alkemade Maik van Zanten als plaatsvervanger voor Stefan Mertens.  Quick Boys bleef zoeken naar de overwinning. Bij een aanval van Jaap van Duijn, al in de extra tijd, vanaf de linkerflank sneed Van Duijn naar binnen om vervolgens net buiten het strafschopgebied balverlies te leiden. De afvallende bal werd weggepompt richting het doel van Martijn de Zwart, die tot dusverre nog maar weinig te doen had gehad. Daar zou verandering in komen. De bal kwam in de voeten van de vrijstaande, net ingevallen Maik van Zanten, die de juiste hoek koos om Martijn de Zwart te passeren en zijn team op voorsprong te zetten.

In de resterende tijd trachtte Quick Boys de stand nog minimaal gelijk te trekken. De blauwwitten wisten de Noordwijkse verdediging echter niet meer te passeren.

Geef een antwoord