Quick Boys – XerxesDZB 1 – 0

Moeizame zege Quick Boys      

Eindelijk weer een zege voor Quick Boys in een thuiswedstrijd. De zege kwam allerminst eenvoudig tot stand. Pas laat in de tweede helft wist Harry Zwarthoed de blauwwitten op voorsprong te zetten, die voorsprong werd niet meer weggegeven.

In de eerste helft deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar. Al in de eerste minuut leek Quick Boys dicht bij een doelpunt, bij die doelkans zou het voorlopig blijven. Zowel Quick Boys  als XerxesDZB wisten over en weer een aantal hoekschoppen af te dwingen, daar zou het bij blijven.  Ruim halverwege de eerste helft leek Quick Boys een mogelijkheid te krijgen de score te openen toen Jaap van der Plas, sinds lange tijd weer een basisplek, na een overtreding op Philippe den Hartog vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen. Van der Plas mikte de bal naast het doel. Een paar minuten later kreeg XerxesDZB een uitgelezen kans de score te openen toen Celcius Grant vanaf de linkerflank een actie maakte, door de blauwwitte verdediging sneed om vervolgens de bal af te leggen op Jair da Silves Fortes, die deze kans onvoldoende op waarde schatte en de bal over het doel plaatste.  Als Quick Boys al kansen produceerde dan was doelman Marcel van Staaijeren een sta-in-de-weg die zijn doel schoon wist te houden.

In de tweede helft was er maar weinig verschil te zien ten opzichte van de eerste helft, XerxesDZB verdedigde met hand en tand het ene punt dat voorlopig in het verschiet lag, terwijl Quick Boys geen kans zag de verdediging van de tegenstander te verrassen en de score te openen, bovendien was doelman Marcel van Staaijeren ook nog in goeden doen. Daar kwam Tommy Bekooij achter toen hij na tien minuten spelen zijn afstandsschot via de vuisten van Van Staaijeren tot hoekschop verwerkt zag worden. Die hoekschop bleef zonder gevolgen voor de gasten.  Mochten zowel de defensie van  XerxesDZB als doelman Van Staaijeren gepasseerd zijn dan was er nog de deklat die uitkomst bracht bij een kopbal van Thom de Vries uit een assist van Philippe den Hartog. Halverwege werd als XerxesDZB eindelijk gevaarlijk, doelman Martijn de Zwart was attent en tikte de doelpoging over de lat.

Met nog ruim twintig minuten te spelen werd Tommy Bekooij naar de kant gehaald voor Jaap van Duijn die direct een poging waagde zijn stempel op de wedstrijd te drukken door een doelpoging te wagen, zijn schot voorlangs het doel werd door doelman Van Staaijeren tot hoekschop verwerkt. De komst van Jaap van Duijn gaf de blauwwitten nieuwe offensieve impulsen.  XerxesDZB kwam steeds meer onder druk te staan. Weer moest doelman Van Staaijeren met de vuisten een bal wegwerken, nu uit een vrije schop van Jaap van Duijn vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Met nog tien minuten te spelen, Thom de Vries was inmiddels naar de kant gehaald voor Jeroen Ketting, kwam Quick Boys op voorsprong toen Harry Zwarthoed een fout in de verdediging van XerxesDZB resoluut afstrafte en de bal eindelijk over de doellijn werkte. Een paar minuten later leek  XerxesDZB de score weer gelijk te trekken, Kenny Fonseca had het vizier niet op scherp en plaatste de bal net naast het doel.  Harry Zwarthoed had  de verdubbeling van de voorsprong nog op zijn slof, maar Zwarthoed wist de bal niet het doel in te werken. In de extra tijd waren beide tegenstanders nog dicht bij een doelpunt. Jaap van Duijn moest toezien hoe doelman Van Staaijeren precies in de baan van zijn kopbal lag terwijl even later een doelpoging van XerxesDZB tot hoekschop werd verwerkt. Eindelijk had Quick Boys weer een thuiswedstrijd in winst omgezet.

Geef een antwoord