Voorbeschouwing Quick Boys – RVVH

Na de nipte en verdiende zege op XerxesDZB heft Quick Boys een einde gemaakt aan de negatieve reeks op eigen veld. De voorgaande drie thuiswedstrijden leverde geen enkel punt op. Dankzij de driepunter steeg de formatie van trainer Ted Verdonkschot naar de tweede plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Op sportpark Nieuw Zuid is RVVH te gast. De Ridderkerkers zijn bezig aan een sterk seizoen en doen eveneens mee in de strijd om de bovenstaande plaatsen. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan!
Het duel tussen Quick Boys en RVVH staat onder leiding van scheidsrechter S.A.J. van Wijk. De inwoner van Nieuw-Lekkerland fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Haasnoot Mode. Na afloop van de wedstrijd vindt in het clubhuis een optreden van De Zingende Scheidsrechters plaats.

Algemeen
Op 10 augustus 1918 is de Ridderkerkse Voetbalvereniging Hercules opgericht. De club van voorzitter Mario Papavoine werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Ridderkerk. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door het trainerstrio Cor Lems, Yurtcan Kayis en Giovanni Franken. Met vier competitietreffers is Benjamin Martha, ex-Quick Boys, een van de clubtopscorers van RVVH.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde RVVH met 47 punten uit 26 duels op de tweede plaats in de Hoofdklasse B achter kampioen Hoek. Ook in de twee seizoenen daarvoor eindigden de Ridderkerkers in de top 5 van het klassement.

Mutaties
Gedurende de zomerstop versterkte RVVH zich met Rensy Barradas (Vitesse Delft), Remco Buist (Bolnes), Jeffrey de Koning (Nieuwenhoorn), Remon Luksch (FC Dordrecht), Benjamin Martha (RVVH) en Jordao Pattinama (Deltasport). Hiertegenover stond het vertrek van Jacob van den Belt (Oude Maas), Faysal Bouchkachakhe (Deltasport), Andrew Dias d’Ullois (Heinenoord), Mounir El Ouazizi (DRL), Frank Karreman (Capelle), Brandon Köneman (Oranje Wit), Guido Luiten (LRC Leerdam), Micha Moerenhout (DBGC) en Ali Yilmaz (SteDoCo).

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en RVVH acht keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen vijf wedstrijden, verloren tweemaal en kwamen één keer een puntendeling overeen met de Ridderkerkers. Op eigen veld behaalden de Katwijkers tot nu toe de maximale score. De laatste ontmoeting op sportpark Nieuw Zuid dateert van 19 september 2009. Het duel eindigde in een spectaculaire 4-3 overwinning voor de blauwwitten. Nadat Romario Kortzorg de score namens de bezoekers had geopend, bogen Hendrik van Beelen, Maarten Bak (2) en Chima Onyeike de achterstand om in een riante 4-1 voorsprong. Na de pauze wist Benjamin Martha twee tegentreffers te produceren.

Stand van zaken
Met 21 punten uit 12 duels bezet RVVH momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. De Ridderkerkers verloren dit seizoen slechts één wedstrijd. RVVH beschikt over een stabiele defensie die tot nu toe de minste tegentreffers hoefden te incasseren. De aanvallers zijn echter nog niet al te productief: zij scoorden tot nu toe gemiddeld 1,5 doelpunt per wedstrijd.

Scoutingsrapport
Het technische trio van RVVH heeft met Danny Spelde, die bezig is aan zijn achtste seizoen in Ridderkerk, een ervaren keeper in huis. Achterin staan twee offensieve backs opgesteld, te weten Roy Weber en Dino Rodriques de Pina. Aanvoerder Damiën Vereecken is een van de centrale verdedigers. De laatste linie geeft zeer weinig weg: in de laatste zes competitiewedstrijden incasseerde RVVH geen enkel tegendoepunt. Op 11 oktober jl. maakte doelman Spelde voor het laatst de gang naar het net in het thuisduel met Katwijk (3-3). 
Verdedigende middenvelder Robert Kooijman ontving in het duel met FC ’s-Gravenzande (1-0) zijn vierde gele kaart van het seizoen. Indien de administratie van de tuchtcommissie van de KNVB op orde is, zal hij aanstaande zaterdag een schorsing uitzitten. Voorin staat een oude bekende opgesteld. Benjamin Martha speelde in het seizoen 2008-2009 op Nieuw Zuid.

Speelronde 13
Op de laatste speeldag voor de winterstop staat het duel tussen FC Rijnvogels en Katwijk op het programma. In Zeeland is Noordwijk te gast bij Kloetinge. Rode lantaarndrager FC ’s-Gravenzande ontvangt ASWH, terwijl Smitshoek en Zwaluwen tegenover elkaar staan. Spijkenisse kruist de degens met SHO en Ter Leede gaat op bezoek bij XerxesDZB. 

Geef een antwoord