Sem van Duijn gekroond tot Speler van het Jaar

Na de laatste thuiswedstrijd tegen G.V.V.V., die met 4-1 gewonnen werd, stroomde het terras al snel vol. Het was een mooi slot van de competitie met een veiliggestelde derde plaats, de vervangende periodetitel en het schitterende weer zorgde voor topdrukte op het terras waar het als vanouds gezellig was. Uiteraard was iedereen ook in gespannen afwachting van wie de Speler van het Jaar 2023-2024 zou gaan worden.

Voordat het zover was, werd er eerst nog even lekker nagepraat over de competitie. Een derde plaats had niemand voorafgaand aan dit seizoen verwacht, een knappe prestatie van het team. Zanger Ray Benjamin was uitgenodigd om met zijn Nederlandstalige meezingers de stemming nog wat meer op te vrolijken. Al snel werd er lekker meegezongen en gedanst op het terras en de drankjes vloeiden rijkelijk.

Na een uurtje was het dan toch echt zover en beklom voorzitter Bart van Kruistum het podium om een ieder te bedanken die heeft bijgedragen aan deze prestatie en om een woord van dank en afscheid te richten aan de vertrekkende spelers. Timon, Koen, Sem en Kees, bedankt voor jullie inzet en bijdrage aan dit proces!

Na het woord van de voorzitter werd Pieter van Klaveren het podium opgeroepen. Uiteraard is Pieter bekend van het restaurant “Het Wapen van Kattuk,” dat al jaren hun naam verbindt aan de uitreiking van de Man of the Match en Speler van het Jaar-verkiezing.

Voor deze gelegenheid had Pieter zijn neefje Noël meegenomen, die een enorme fan is van de Speler van het Jaar 2023-2024 en dus samen met zijn oom de bokaal en de bijbehorende bon mocht uitreiken.

Na een kort inleidend praatje werd vol trots een van onze “eigen jongens” naar voren geroepen en gekroond tot Speler van het Jaar: Sem van Duijn.

Sem treedt hiermee in de voetsporen van zijn oom Floor van Duijn jr, die in de jaren ’80 en ’90 al een aantal keer werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. In die naam resoneert natuurlijk ook de naam van Sem’s opa, Floor van Duijn sr. Floor sr. was eveneens een grote naam, misschien niet van stuk, maar zeker als voetballer. In de tijd van Floor sr. was er nog geen verkiezing voor Speler van het Jaar, anders had ook hij ongetwijfeld op de muur gestaan. Floor sr. schopte het in de jaren ’50-’60 zelfs tot het Nederlands amateurelftal.

Nu treedt Sem als derde generatie Van Duijn in de voetsporen van zijn opa en oom. We hopen en verwachten van harte dat zijn ontwikkeling doorzet en dat hij een mooie carrière in het profvoetbal tegemoet mag gaan. Sem, namens de hele club: bedankt en enorm veel succes in Alkmaar! We blijven je volgen, jij ons ook?

Na alle plichtplegingen zouden onze huis-DJ’s H&H de avond verder vullen met passende muziek, ware het niet dat er een verrassingsoptreden tussendoor kwam. Vanuit het sponsorhome werd zanger Alex even “ingevlogen” om een aantal liedjes te zingen. Mooi om zo ook de wisselwerking tussen de Businessclub en supporters te zien. Dat maakt ons eensgezind!

Nadat Alex zijn optreden in het sponsorhome weer voortzette, mochten H&H het feest tot een mooi einde brengen en het bleef nog lang onrustig op Nieuw Zuid.

Nu op naar de Familiedagen!