Voorbeschouwing ADO’20 – Quick Boys

De laatste, de allerlaatste! Aanstaande zaterdag sluit Quick Boys het seizoen af met een uitwedstrijd tegen ADO’20. De blauw-witten zijn er alles aan gelegen om de succesvolle voetbaljaargang in stijl af te sluiten. De wedstrijd op sportpark De Vlotter begint om 15:30 uur en staat onder leiding van arbiter M.G.J. Dogterom. De inwoner van Sommelsdijk wordt geassisteerd door R. Kunst en A.A. Mejia, terwijl J.J. Koene als vierde official fungeert. Reis mee naar Heemskerk en steun Quick Boys in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024!Onderlinge resultaten
Quick Boys en ADO’20, van origine een zondagclub, stonden slechts twee keer eerder tegenover elkaar. Eén keer in competitieverband en een keer in het kader van de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker in september van het afgelopen jaar. Destijds leverde de midweekse bekerwedstrijd een overwinning op voor de formatie van Thomas Duivenvoorden. De blauw-witten startten sterk op bezoek bij ADO’20, maar pas de derde kans voor Sem van Duijn was raak: de aanvaller rondde een fraaie aanval door het midden koelbloedig af: 0-1. Quick Boys leek in die fase de wedstrijd te gaan beslissen, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat de voorsprong nog op het bord stond bij het klinken van het rustsignaal. De thuisploeg mocht namelijk enkele minuten daarvoor een strafschop nemen, maar aanvoerder Daan Boerlage schoot de elfmetertrap over. Na de doelwisseling namen de bezoekers gas terug en beperkten ze zich tot het loeren op een snelle tegenstoot. Daarbij was Bram Franken het dichtst bij een doelpunt. Niettemin wisten de blauw-witten de voorsprong over de streep te trekken en plaatsten zij zich voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker.
Enkele maanden later sloot Quick Boys de eerste seizoenshelft op een goede wijze door middel van een 1-0 overwinning op ADO’20. De zege op de Heemskerkers was nipt, maar zeker niet onverdiend. De blauw-witten legden wederom een prima pot voetbal op de mat en kregen de nodige kansen om tot scoren te komen. Alleen Danny van den Meiracker wist uiteindelijk het net te vinden, waarbij het voorbereidende werk van Sem van Duijn niet onbenoemd mag blijven.

Mutaties
Na het kampioenschap in de Derde Divisie en de daarmee samenhangende promotie naar het allerhoogste amateurniveau versterkte ADO’20 zich voorafgaand aan het seizoen met Denzel Prijor, Soufian Reclaoui en Nino van den Heuvel van OFC, Joey van Esveld van Vitesse’22, Joey Lieshout kwam over van Purmersteijn en Gennaro Liklikwatil maakte de overstap van Saenden. Tot slot voegde de clubloze Dylan George zich bij de selectie van trainer Roy van der Mije. Hiertegenover stond het afscheid van onder andere Sead Mazreku (gestopt), Ruben Doesberg (Katwijk), Luc Schuffelen (DTS) en oud-Quick Boyzer Raymond de Waard (RKVV DEM).

Stand van zaken
Met 41 punten uit 33 duels bezet ADO’20 momenteel de dertiende plaats op de ranglijst. De Heemskerkers kunnen terugkijken op een zeer geslaagd debuutseizoen op het allerhoogste amateurniveau. De ploeg van trainer Roy van der Mije (48) is eigenlijk nooit in de problemen geweest en heeft zich enkele weken geleden al definitief veilig gespeeld. Met dertien treffers is Milan Zonneveld, volgend seizoen actief op sportpark Nieuw Zuid, de clubtopscorers van de Superezels.
Ook Quick Boys zal tevreden zijn over het verloop van het seizoen 2023-2024. Dankzij de overtuigende overwinning op GVVV (4-1) werd definitief beslag gelegd op de derde plaats. Nadat de Veenendalers in de persoon van Quincy Veenhof op fraaie wijze op voorsprong waren gekomen, scoorde Ravelino Junte amper een minuut later de gelijkmaker. De blauw-witten maakten na de doelwisseling het verschil. Nick Broekhuizen bracht zijn ploeg op voorsprong en Koen Blommestijn vergrootte de marge tot twee doelpunten. Jason Meerstadt gooide de wedstrijd in het slot met zijn tweede doelpunt van het seizoen.Kaartverkoop
Om grote drukte bij de kassa’s op de wedstrijddag te voorkomen, wordt door ADO’20 aangeraden om de toegangskaarten online aan te schaffen. Klik HIER om de tickets voor deze wedstrijd te kopen.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 12,50. De bus vertrekt om 14:00 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
Op de laatste speeldag van de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
De Treffers – Spakenburg
GVVV – Jong Sparta Rotterdam
Katwijk – HHC Hardenberg
Excelsior Maassluis – ACV
Rijnsburgse Boys – Noordwijk
Koninklijke HFC – Jong Almere City FC
Scheveningen – Kozakken Boys
AFC – FC LisseFoto’s: Pro Shots