Stand van zaken landenteams

Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 21-02-09
De mannen mochten zaterdag weer aan de bak na een korte break vanwege de krokusvakantie. Sommige wedstrijden waren heel spannend. Andere wedstrijden waren helaas ook snel beslist door individuele kwaliteiten van enkele spelers. Hoe dan ook, iedereen heeft zijn tweede wedstrijd is gespeeld.
 
7 tegen 7 competitie
België nam revanche op Ierland. De nummer twee van de najaarscompetitie won met 6-3 van de najaars kampioen. Rik Dijkhuizen en slangen mens David van Rijn waren goed op dreef en scoorde beide twee maal. Daniël Verdoes en Thomas Hoek maakte het halve dozijn vol. Dennis Cok liet zien dat hij in vorm is en scoorde nu twee keer voor Ierland en bracht zijn totaal op vijf.

Denemarken en Engeland speelde nou zo’n spannende partij. Gert van Duijn bewees eens te meer zijn waarde voor de Denen door vier keer te scoren. Mathieu van Driel pikte ook zijn goaltje mee. De Engelsen hadden dit keer versterking gekregen van de Belg Rik Dijkhuizen. Die had nog wel zin in een extra potje en scoorde ook nog eens drie maal. Samen met de goal van good old Joey Rotmensen was dit aantal echter niet genoeg.

De Iberische derby tussen Spanje en Portugal ging gepaard met veel Zuid Europees temperament. Portugal heeft echter ook een koele kikker in het team die gewoon scoort; Matthijs Heeringa was goed voor drie goals. Amerik Houwaart en Thijmen van Klaveren scoorde ook voor de Portugezen, terwijl alleen Niels Pluimgraaff het vizier op scherp had namens de Spanjaarden.

België en Denemarken gaan nu aan de leiding met twee gewonnen wedstrijden, Engeland en Ierland wachten nog op hun eerste overwinning.

4 tegen 4 competitie
Finland heeft haar zegereeks voortgezet door Wales met een 15-2 nederlaag naar huis te sturen. Jouke Vlieland was met negen goals de topscorer van de dag. Robin Ouwehand deed het met 6 goals ook niet slecht. Gelukkig konden Koen Peeman en Dani Guijt de eer redden voor Wales.

Een spannende wedstrijd werd het ook tussen Oostenrijk en Zweden. Keer op keer werd er gescoord. Uiteindelijk werd de eindstand 5-5 omdat de Oostenrijkers Luuk van Kruistum in vorm hadden die vier keer scoorde. Niels de Haas trof ook doel voor de Alpen bewoners. De vier aanwezige Zweden scoorde allemaal. Dat waren Jochem Grimbergen, Arres van Egmond en Rick Berkheij. Jarno van Duijvenvoorde scoorde er zelfs twee. En dat nog wel in het bij zijn van zijn vader die bijna altijd op zee is als hij voetbalt.

Wat is Feyenoord zonder Roy Makaay? Nou hetzelfde als Frankrijk zonder topscorer Bart Kuijt. De Haantjes verloren kansloos met 7-0 van Nederland, waar Jaco van der Plas zijn oude vorm weer te pakken heeft. Hij scoorde zes keer voor Oranje. Twan Mol was ook doeltreffend.

Griekenland en Italië hebben laten zien dat goed verdedigen ook een kunst is. Het is nog niet gecheckt maar waarschijnlijk is het de eerste keer dat in een wedstrijd van de 4×4 competitie slechts 2 keer werd gescoord. En dan ook nog eens door beide partijen 1 keer. Sander van Duijn voor Griekenland en Daniel van der Plas voor Italië waren verantwoordelijk voor de 1-1 eindstand. Een zeer spannende wedstrijd met een terechte uitslag.

Finland staat nu met twee winstpartijen en dus zes punten bovenaan. Wales moet het doen met nul punten en staat laatste.

In de bijlage hieronder een overzicht van de uitslagen, standen en topscorers.

Geef een antwoord