Steun Stichting Oekroe

Oekraïne is een heel arm land. En ook een land in oorlog. Oekraïne is niet eens zo ver van ons eigen dorp verwijderd. Stichting Oekroe (www.oekroe.nl) wil, al weer voor het dertiende jaar, ruim 200 kansarme Oekraïense kinderen een fijne, verantwoorde vakantie geven. Even weg uit de sleur en dreiging van alle dag.

Op 27 juli vertrekken 27 jongeren en enkele ouderen, voornamelijk uit Katwijk en Rijnsburg, naar Oekraïne om daar samen met Oekraïense leiding een superkamp te geven. Daarnaast gaan van 11 tot en met 23 mei 2015 een aantal vrijwilligers, eveneens afkomstig uit Katwijk en Rijnsburg, naar Oekraïne om samen met Oekraïners een gebouwtje geschikt te maken voor kinderopvang, dat daar heel hard nodig is! Natuurlijk kost dat allemaal geld. Dat geld moeten de Nederlandse deelnemers bij elkaar brengen. Overigens betalen de Nederlandse vrijwilligers hun eigen kosten zelf.

Voorafgaand aan de wedstrijd Quick Boys – FC Rijnvogels op zaterdag 21 februari aanstaande wordt hiervoor gecollecteerd. Helpt u mee? Het bestuur van Quick Boys steunt Stichting Oekroe (www.oekroe.nl) en wil haar daarom de gelegenheid geven om voorafgaand aan de derby te collecteren.

Geef een antwoord