Techniekdag voor de D-junioren een groot succes.

Een verslag van deze jubileumactiviteit die 14 april j.l. plaats heeft gevonden.
Alle D pupillen (uitgezonderd D4) werden uitgenodigd voor de voetbalclinic/techniekdag voor D-pupillen, welke gehouden werd in het kader van het 90-jarig jubileum van Quick Boys.

De organisatie van deze dag was in handen van twee studenten van CIOS in Haarlem in samenwerking met het J.A.K. Voor Lars van Bommel en Dennis Sip was deze dag net zo spannend als voor al de 110 deelnemers die zich voor deze middag hadden ingeschreven. Dit omdat de techniekdag voor deze twee heren een examenopdracht was voor hun studie.

Na het voorbereidende werk van de beide CIOS-heren en dat van Nico van Duijvenvoorde en Jan Kuijt kon om vier uur het startsignaal gegeven worden voor een mooie middag. De trainingen werden gegeven door verschillende selectie trainers en spelers.
Het eerste deel van de twee uur durende training stond het oefenen van passeerbewegingen en traptechniek centraal. Van het kappen met binnenkant voet tot een schaar tot het overspelen van de bal met binnenkant voet of een kaats alles kwam aan bod. Want alles wat werd geoefend, bleek nodig in het tweede deel van de training.
Na een korte pauze van tien minuten waarin de jongens en meisjes even op adem konden komen en even een bekertje AA konden drinken, werd al snel door gegaan met het tweede deel van de training. Het tweede deel bestond uit verschillende partijvormen.
Hier was het Belgisch voetbal toch wel het meest hilarische. Bij deze vorm was het de bedoeling om te scoren in een doel dat andersom stond, dus je moest er omheen om te kunnen scoren. Voor sommige was dat toch even wennen wat voor veel lachwekkende situaties zorgde.
Na een uur partijspelen zat de training erop en gingen iedereen met hun trainer mee naar de kleedkamers waar zij zich konden douche of even konden omkleden, want om half zeven stond er (door fantastisch werk van de vrijwilligers die in de kantine stonden) een portie patat en wat drinken op hen te wachten. Na het eten en het drinken was de techniekdag aan zijn eind gekomen.
Wij hebben genoten van de inzet van iedereen die deelgenomen heeft aan deze dag. We hopen dat de D-pupillen in de laatste competitie wedstrijden toch een keer die schaar of andere beweging durven te doen die deze dag zijn geleerd.

Wij willen hierbij ook alle vrijwilligers die deze dag mede door hun inzet tot een enorm succes hebben gebracht ontzettend bedanken, want zonder jullie was deze dag niet mogelijk.

Het organisatie commité D-techniekdag

Geef een antwoord